Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă că în fiecare centru unde sunt sinistraţi în urma calamităţilor din estul ţării va fi organizată ”în timp foarte scurt” o echipă medicală care va raporta la Institutul Naţional de Sănătate Publică orice suspiciune de boală transmisibilă. Rafila promite acordarea de sprijin persoanelor sinistrate care nu au cum să îşi procure tratamentul pentru bolile cronice de care suferă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”În fiecare centru de sinistraţi o să organizăm, într-un timp foarte, foarte scurt, o echipă medicală, am stabilit inclusiv un model de raportare către Institutul Naţional de Sănătate Publică a oricăror suspiciuni de boală transmisibilă şi bineînţeles că o să găsim o soluţie şi pentru cei care nu au medicamentele obişnuite pentru tratamentul bolilor cronice”, a anunţat, marţi, ministrul Alexandru Rafila.
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
El a precizat că, ”în funcţie de necesităţi”, în zonele afectate de calamităţi vor fi trimise în continuare şi vaccinuri.
 
”Am reuşit să procurăm, împreună cu cei de la DSP Galaţi, şi o cantitate de vaccin hepatitic A pentru copiii care sunt la risc să se îmbolnăvească de hepatita A. Nu avem o problemă deosebită, ne preocupă partea de furnizarea de asistenţă medicală şi de medicamente pentru cei care nu au în acest moment”, a explicat Rafila.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.