Ministerul Economiei urmăreşte, prin revizuirea legii apelor minerale, să verifice mai bine provenienţa apelor îmbuteliate, în condiţiile în care există la raft produse despre care nu se ştie nimic, existând un risc de îmbolnăvire a populaţiei, a declarat marţi, a afirmat marţi ministrul Economiei, Gheorghe Şimon, după dezbaterile din Comisia economică, industrii şi servicii din cadrul Senatului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Şimon a anunţat, în cadrul discuţiilor, că întregul pachet legislativ privind reglementarea sistemului de redevenţe al concesiunilor resurselor minerale, petroliere şi hidrominerale, va fi revizuit şi va fi votat în Parlament în luna februarie a anului viitor.

Ministerul are două interese prin legea apelor minerale, care vizează controlul calităţii apei şi a numărului de sticle îmbuteliate, a precizat ministrul.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”Apar la raft fel şi fel de ape îmbuteliate, aşa numitele ape de masa, despre care nu ştim nimic. Nu ştim de unde provin, nu ştim câte sticle s-au îmbuteliat. Există două riscuri: riscul îmbolnăvirii populaţiei pentru că nu cunoaştem care este calitatea apei, şi există riscul unei fraude fiscale deoarece nu ştim câte sticle se îmbuteliază”, a afirmat Şimon.

Legat de redevenţele care vor fi impuse în cazul concesiunilor resurselor minerale, petroliere şi hidrominerale, ministrul consideră că trebuie stabilit un nivel corect atât pentru stat, cât şi pentru mediul de afaceri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.