Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, în calitate de cofinanţator pentru implementarea Grantului „România - Anul European 2022", finanţat prin Programul Erasmus+ al Comisiei Europene anunţă închiderea Campaniei de informare şi prevenire a consumului de droguri, alte forme de adicţie, violenţă, bullying şi trafic de persoane desfăşurată pe parcursul lunii aprilie.
Primul eveniment, parte din Campania de informare a fost conferinţa de training, care s-a desfăşurat în perioada 1 – 3 aprilie 2024, în judeţul Braşov, cu scopul de a forma studenţii participanţi, care vor disemina informaţiile dobândite în cadrul celui de-al doilea eveniment, respectiv Caravana „Fără bariere”, arată comunicautl de presă al Ministerului Familiei.
Aceasta a ajuns în 20 de oraşe din ţară, unde există mari centre universitare, cu scopul de a aduce mesajul campaniei direct la publicul ţintă şi de a stimula dialogul şi conştientizarea pericolelor la care tinerii se expun.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
„20 de oraşe, 20 de evenimente, mii de kilometri parcurşi prin toată ţara, peste 20.000 de elevi, studenţi, părinţi şi profesori participanţi, o echipă minunată şi un impact colosal. Acesta este bilanţul Caravanei "Fără bariere", încheiată astăzi printr-un eveniment special care a avut loc la Complexul Studenţesc Tei. O campanie care nu a avut nicio legatură cu politicul! O campanie făcută de oameni pentru oameni, cu scopul de a salva mii de tineri din ghearele drogurilor. Vă mărturisesc că a fost un proiect de suflet pentru mine, iar cea mai mare bucurie a fost reprezentată de rezultatele concrete pe care le-am avut: după fiecare eveniment au fost persoane care au venit si au cerut ajutor fie pentru ele, fie pentru cei dragi”, a declarat ministra Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, NataliaElena Intotero, conform sursei citate.
Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse a organizat cea mai mare campanie de informare şi prevenire a consumului de droguri, având ca parteneri instituţiile implicate în grupul de lucru decis de CSAT: Ministerul Afacerilor Interne; Ministerul Justiţiei; Ministerul Sănătăţii; Ministerul Educaţiei; Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi SRI.
Oraşele prin care a trecut Caravana „fără bariere” au fost: Suceava, Iaşi, Bacău, Galaţi, Constanţa, Bucureşti, Ploieşti, Târgovişte, Piteşti, Braşov, Sibiu, Târgu Mureş, Cluj, Baia Mare, Oradea, Arad, Timişoara, Craiova, Târgu Jiu şi Deva.
Reprezentanţii Ministerului Familiei au mulţumit instituţiilor care ne-au fost alături, zi de zi, în această lună: Agenţia Naţională Antidrog; DIICOT, Poliţia Română; Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane; Administraţia Naţională a Penitenciarelor; Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie; Consiliul Naţional al Rectorilor; Centrul Naţional de Sănătate Mintală şi Lupta Antidrog; Teen Challenge România; ICEU Training Group; Federaţiile Studenţeşti şi tuturor persoanelor implicate.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.