Lucian Micu a anunţat luni pe Facebook că va demisiona din funcţia de manager la Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. El a adăugat că marţi va înainta demisia sa, la prima oră. „Nu înainte de a mă asigura că nu las lucrurile la întâmplare, ci că va exista o continuitate fără sincope”, precizează el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Tragedia de sâmbătă seară din secţia ATI în urma căreia zece oameni şi-au pierdut viaţa ne-a afectat pe toţi. În special pe rudele pacienţilor, pe cadrele medicale care au intervenit să salveze şi să se salveze, cadre medicale din Piatra Neamţ şi medici din întreaga ţară, jurnalişti, pe mine şi familia mea, pe oamenii care înţeleg suferinţa şi care ştiu că nimeni nu şi-a dorit să se întâmple vreodată aşa ceva. Stă în firea noastră, a oamenilor, ca în astfel de momente să căutăm vinovaţi, să cerem explicaţii, să ne dăm fiecare cu părerea ce a fost sau cum s-ar fi putut evita. Aşa, poate, sunt şi eu. Dar am învăţat că, înainte de toate, trebuie să fiu cerebral, iar asta am încercat să fac imediat după tragedie. Împreună cu echipa Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, am încercat şi am găsit soluţii pentru ca unitatea medicală să rămână funcţională. A fost important pentru pacienţii care ajung şi acum în stare critică să aibă un spaţiu adecvat în care să primească îngrijirile medicale necesare. Acum se lucrează pentru ca noile paturi ATI să fie operaţionale chiar de azi. Azi noapte, am pus la dispoziţia anchetatorilor toate documentele necesare pentru a depista adevărata cauză care a produs incendiul” a scris Lucian Micu luni pe Facebook.
 
El a mai spus că prezenţa sa în funcţia de manager nu mai ajută cu nimic în acest moment şi a venit timpul să se retragă şi să aştepte ca specialiştii să stabilească foarte clar cauzele care au dus la producerea incendiului de la SJU Neamţ.
 
„Nu am nici cea mai mică urmă de îndoială că toate deciziile luate şi acum şi înainte au fost făcute pentru ca echipa medicală să poată să se îngrijească într-un mod cât mai bun şi eficient de pacienţi. S-a dorit a fi bine. Din păcate, politica este în tot şi în toate. O pot înţelege. Aşa este de 30 de ani încoace. De pe scaunele confortabile din birouri lucrurile stau diferit. Când eşti lângă patul bolnavului vezi realitatea. Activitatea medicală dintr-un spital este în subordinea Ministerului Sănătăţii, iar activitatea administrativă este în subordinea autorităţilor publice locale. Unii cu medicina, alţii cu banii. Între acestea mai apare şi politica. Nu toate lucrează împreună, ceea ce, uneori, este doar în detrimentul celor care ar trebui să conteze - pacienţii. Prezenţa mea în funcţia de manager al Spitalului nu mai ajută la acest moment cu nimic. A venit momentul să mă retrag şi să aştept ca specialiştii să stabilească foarte clar care au fost cauzele care au produs incendiul care a mistuit un salon şi a provocat răni adânci asupra multor oameni. Demisia nu este un abandon, este un gest pe care-l fac cu respectul pe care cred că-l merită rudele pacienţilor şi cadrele medicale afectate”, a completat Micu. 
 
Acesta a făcut apel ca toată lumea să dea dovadă de înţelegere şi să nu pună presiune a supra echipei medicale a SJU Neamţ.
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
 
„Fac apel, în calitate de om, să dăm cu toţii dovadă de înţelegere şi să nu facem presiuni inutile asupra echipei medicale a Spitalului care, în continuare, trebuie să se concentreze în salvarea de vieţi, cât mai multe. Demisia mea va fi înaintată la prima oră a zilei de mâine, nu înainte de a mă asigura că nu las lucrurile la întâmplare, ci că va exista o continuitate fără sincope”, a conchis Lucian Micu.

Direcţia de Sănătate Publică Neamţ a anunţat, duminică într-un comunicat de presă, că pentru mărirea capacităţii secţiei ATI de la SJU Neamţ pentru pacienţii pozitiv COVID-19 au fost modificate circuitele funcţionale de la etajul 2, prin construirea unui perete. „Aici urmau să fie trataţi pacienţii pozitivi, în două saloane de câte 8 paturi. Până la acel moment, pacienţii pozitivi erau trataţi la etajul 3”. Pentru aceste modificări, spitalul nu a solicitat avizul DSP. „Reconfigurarea secţiei ATI şi mutarea pacienţilor covid pozitivi, de la etajul III la etajul II, a fost realizată fără aviz, în ziua de 14 noiembrie 2020”, mai spune sursa citată.

În schimb, Lucian Micu a precizat că ambele etaje erau folosite ca secţii ATI, erau avizat de către DSP Neamţ şi pacienţii erau frecvent mutaţi între secţii.

De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ Ionel Arsene spunea că secţiile ATI de la SJU Neamţ au avizul DSP cu privire la circuite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.