Ligia Deca, ministrul Educaţiei, transite sâmbătă un mesaj către părinţi, în care anunţă continuarea procesului de înscriere la liceu, Ministrul precizează că, În situaţia în care un copil nu este încă înscris în clasa a IX-a, calendarul de admitere conţine o nouă etapă de înscrieri, ce se va desfăşura în perioada următoare. Pot participa la această etapă de admitere copiii care au fost repartizaţi computerizat în prima etapă, dar nu s-au înscris la şcoala unde au intrat, cei care au participat la repartizare, dar nu au fost repartizaţi, precum şi cei care nu au susţinut evaluarea naţională şi, deci, nu au participat la repartizarea computerizată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Stimaţi părinţi, Continuă procesul de înscriere la liceu! În situaţia în care copilul dumneavoastră nu este încă înscris în clasa a IX-a, calendarul de admitere conţine o nouă etapă de înscrieri, ce se va desfăşura în perioada următoare. Pot participa la această etapă de admitere copiii care au fost repartizaţi computerizat în prima etapă, dar nu s-au înscris la şcoala unde au intrat, cei care au participat la repartizare, dar nu au fost repartizaţi, precum şi cei care nu au susţinut evaluarea naţională şi, deci, nu au participat la repartizarea computerizată”, afirmă ministrul într-o postare pe Facebook.

Ligia Deca precizează că, practic, orice copil care nu este încă înscris în clasa a IX-a poate participa, în zilele următoare, la a doua etapă de admitere. ”Solicitaţi informaţii cu privire la înscriere la inspectoratul şcolar din judeţul dumneavoastră!”, mai spune Ligia Deca.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Potrivit Ministerului Educaţiei, se pot înscrie în această etapă de admitere:

- candidaţii care au fost repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere în terme

- candidaţii care au fost respinşi la liceele/clasele care au organizat probe de aptitudini

- candidaţii care au susţinut probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau de limbă maternă în etapa a doua

- candidaţii care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizaţi computerizat

- candidaţii pe locurile speciale pentru rromi şi a candidaţilor pentru locurile distinct alocate candidaţilor cu CES în unităţile de învăţământ de masă, absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut evaluarea naţională.

Candidaţii pe locurile speciale pentru rromi şi candidaţii pentru locurile distinct alocate candidaţilor cu CES în unităţile de învăţământ de masă îşi păstrează prioritatea pe locurile destinate acestora.

Ministerul subliniază că şi în această etapă se pot susţine probe de aptitudini/probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă/maternă: 5 august 2024 - înscrieri pentru probele de aptitudini sau probele de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă/maternă desfăşurate în a doua etapă a admiterii în învăţământul liceal 6-7 august 2024 - desfăşurarea probelor 8-9 august 2024 - afişarea rezultatelor şi soluţionarea eventualelor contestaţii

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.