Douăzeci şi una de persoane s-au înecat în acest sezon estival pe litoral, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, iar 72 de persoane au fost salvate de la înec. Pompierii au avut în această vară aproape 100 de misiuni de căutare - salvare din mediul acvatic. În sezonul trecut, 18 persoane s-au înecat, iar 43 au fost salvate din apă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au transmis, vineri, un bilanţ al sezonului estival. 
”În perioada 28 iunie-3 septembrie, pompierii militari au desfăşurat 7144 misiuni din care 576 au fost de localizare şi stingere a incendiilor, 1725 de intervenţii în alte situaţii de urgenţă (transport persoane, deblocare uşi, măsuri PSI, salvare - căutare persoane etc) şi 4843 pentru acordarea primului ajutor medical şi a asistenţei medicale de urgenţă, fiind asistaţi 4027 adulţi şi 816 minori. De la începutul anului şi până acum, salvatorii au acţionat pentru localizarea şi lichidarea 569 de incendii de vegetaţie uscată şi mirişte, arzând aproximativ 3100 hectare”, au transmis reprezentanţii ISU Dobrogea. 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
Ei au adăugat că echipajele din punctele temporare de stingere au executat 532 misiuni, din care 276 au fost pentru stingerea incendiilor, iar echipajele de la punctele de prim ajutor medical au asistat 2198 de persoane, dintre care 1079 au fost transportate la spital. 
”De asemenea, 72 persoane au fost salvate de la înec, în timp ce 21 persoane au decedat din cauza accidentelor prin submersie, fiind executate 93 de misiuni de căutare-salvare din mediul acvatic. 
Cele mai multe intervenţii au avut loc în staţiunea Eforie Sud (253), urmată de staţiunile Eforie Nord (161) , Costineşti(86) şi Vama Veche(69)”, au mai precizat pompierii. 
Totodată, în perioada 1 iunie – 31 august, pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă, pompierii au făcut 457 de controale. 
”Dintre acestea, 340 au fost executate la obiective din turism, fiind constatate 2163 deficienţe şi aplicate 363 amenzi în cuantum de 3.035.000 lei(din care pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu 49 de amenzi, în cuantum de 2.310.000 lei). 117 controale au fost executate la obiective din alimentaţie publică şi amenajări temporare în urma cărora au fost constatate 588 deficienţe şi au fost aplicate 145 amenzi în cuantum de 344.000 lei (din care pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu trei amenzi în cuantum de 100.000 lei)”, au mai afirmat reprezentanţii ISU Dobrogea. 
Pe întreaga perioadă a sezonului estival, peste 450 de pompieri din 28 judeţe ale ţării şi municipiul Bucureşti au suplimentat efectivele de salvatori care au desfăşurat acţiuni pe litoralul românesc. 
Totodată, pentru creşterea gradului de siguranţă a turiştilor în zonele cu afluenţă mare de persoane din judeţul Constanţa, au fost operaţionalizate 24 puncte de lucru temporare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.