Meteorologii anunţă că, până miercuri dimineaţă, vântul va avea intensificări, atingând viteze de 40-55 de kilometri pe oră în regiunile estice, sud-estice, sud-vestice, în timp ce la munte rafalele vor depăşi 70-80 de kilometri pe oră. Vântul va sufla cu putere în cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea şi estul Munteniei, zone aflate sub Cod galben, dar în special în litoral şi în deltă, unde este Cod portocaliu. În Bucureşti, temperaturile cresc faţă de ziua anterioară, iar cerul va fi variabil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare privind intensificări ale vântului şi ploi moderate cantitativ, valabilă de marţi, de la ora 10.00, până miercuri, la aceeaşi oră.

Astfel, vântul va avea intensificări în regiunile estice, sud-estice, sud-vestice şi la munte, cu viteze de 40...55 km/h, iar pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură rafalele vor depăşi 70...80 km/h. Pe parcursul zilei de marţi, în regiunile estice şi sud-estice ploile vor continua şi pe arii restrânse se vor acumula 10...15 l/mp.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Totodată, a fost emisă o avertizare Cod galben privind intensificări ale vântului, valabilă de marţi, de la ora 10.00, până miercuri, la ora 2.00, în judeţele Iaşi, Vaslui, Galaţi, Brăila, Tulcea, Constanţa şi parţial în Călăraşi, Ialomiţa, Vrancea şi Bacău.

”În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea şi estul Munteniei, vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 50...70 km/h”, au transmis meteorologii.

Marţi, între orele 10.00 şi 20.00, este în vigoare o avertizare Cod portocaliu privind intensificări puternice ale vântului, în zona de litoral a judeţelor Constanţa şi Tulcea.

Pe litoral şi în deltă, vântul va avea intensificări puternice, cu viteze la rafală de 70...90 km/h.

Miercuri, între orele 2.00 şi 10.00, va fi în vigoare o atenţionare Cod galben privind intensificări ale vântului, în judeţele Tulcea şi Constanţa.

”În intervalul menţionat, în Dobrogea, vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 50...70 km/h”, a arătat ANM.

În zona municipiului Bucureşti, de marţi de la ora 10.00 până miercuri, la aceeaşi oră, valorile termice vor creşte faţă de ziua precedentă, iar temperatura maximă va fi de 19...21 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 7...9 grade, uşor mai coborâtă în zona preorăşenească.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.