Inspectoratul General pentru Imigrări anunţă, joi, că 4.353 de solicitări de azil ale unor cetăţeni ucraineni au fost făcute de la debutul conflictului din Ucraina şi au fost eliberate 33.865 de permise de şedere, peste 11.000 în Bucureşti.
”Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) depune toate eforturile, inclusiv prin suplimentarea personalului acolo unde situaţia o impune, astfel încât beneficiarilor de protecţie temporară să li se acorde toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională şi europeană în materie”, anunţă, joi, instituţia, într-un comunicat de presă.
Potrivit documentului, protecţia temporară este o măsură excepţională menită să asigure o protecţie imediată şi temporară persoanelor ce fug din calea conflictului din Ucraina. Acest lucru oferă anumite drepturi, printre care un permis de şedere, acces la piaţa muncii, asistenţă medicală şi acces la educaţie pentru copii. Protecţia temporară este un mecanism de urgenţă al Uniunii Europene.
”De asemenea, de la începerea conflictului din Ucraina, structurile IGI au procesat 4.353 de solicitări de azil ale unor cetăţeni ucraineni, care la acest moment beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională şi au fost emise 33.865 de permise de şedere pentru beneficiarii de protecţie temporară, dintre care peste 11.000 au fost emise la nivelul centrului Bucureşti”, a transmis IGI.
Instituţia prcizează că, pe raza municipiului Bucureşti, Inspectoratul General pentru Imigrări vine în sprijinul cetăţenilor cu alte 5 staţii de lucru, la punctul din incinta Complexului Expoziţional Romexpo, în vederea desfăşurării activităţilor specifice de verificare, înregistrare şi eliberare permise beneficiarilor de protecţie temporară, prin reducerea timpilor de aşteptare ca urmare a operaţionalizării unei noi locaţii, cu sprijinul UNHCR, în cadrul complexului, în proximitatea pavilioanelor G6 şi G7 din B-dul Expoziţiei nr.65-67, sector 1.
”Ca urmare a măsurilor luate, începând cu data de 30 mai a.c., locaţia din B-dul Expoziţiei nr.65-67, sector 1, a început să fie operaţionalizată, iar programul de lucru este de luni până vineri, între orele 09:00-17:00, unde sunt aşteptaţi solicitanţii de protecţie temporară. Precizăm faptul că, la nivelul structurilor responsabile ale IGI, se lucrează la capacitate maximă şi au fost luate măsuri pentru prioritizarea activităţilor de acordare a protecţiei temporare prin crearea unui flux continuu de lucru pentru procesarea tuturor persoanelor prezentate”, a mai transmis IGI.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.