HBFS Robotics, echipa Universităţii Naţionale de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti, a reprezentat Romania şi anul acesta, conform unei tradiţii de 9 ani, la competiţia Robot Challenge 2024 din China. Echipa s-a impus în proba de Line Follower ocupând întregul podium prin câştigarea atât a medaliei de aur, cât şi a celor de argint şi bronz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Această probă a presupus urmărirea precisă a unei piste asemănătoare celor din Formula 1, la scară redusă, cu obiectivul de a înregistra cel mai scurt timp. Roboţii înscrişi la această ediţie au făcut parte dintr-o nouă generaţie, ce aduce îmbunătăţiri structurale şi funcţionale semnificative faţă de modelele anterioare. Progresul echipei HBFS este rezultatul eforturilor intense de a asimila cunoştinţe noi şi de a se perfecţiona continuu.

La proba de Nano Sumo, care presupune confruntarea între 2 roboţi autonomi în miniatură, ce are ca finalitate eliminarea adversarului din ring, echipa HBFS Robotics s-a clasat pe locurile unu şi doi, locul trei fiind ocupat de echipa Thailandei.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Diana Baicu: "Pentru noi, HBFS Robotics reprezintă un angajament la performanţă, într-un domeniu care este plin de provocări, dar care îşi pune amprenta în mod progresiv pe vieţile noastre de zi cu zi. La fel cum acum 10 ani, atunci când am început, multe din tehnologiile pe care le utilizăm astăzi, sau performanţa acestor tehnologii, păreau rupte dintr-un film S.F., în prezent nu putem decât să fim entuziasmaţi de ce va fi posibil peste încă 10 ani şi să ne dorim să construim acel viitor". 

Mihai Crăciunescu: "Tocmai de aceea, suntem determinaţi să împingem limitele roboţilor pe care îi dezvoltăm, şi să contribuim atât la creşterea nivelului educaţiei în mediul academic, prin oferirea de oportunităţi şi implicarea de noi membrii pasionaţi, cât şi a renumelui şi importanţei pe care România o are în robotică, prin participarea la concursuri internaţionale şi prin crearea de soluţii competitive". 

RobotChallenge, un eveniment de referinţă în lumea concursurilor de robotică internaţionale, s-a aflat la ediţia cu numărul 21, adunând peste 5000 participanţi şi peste 30.000 de entuziaşti ai roboticii din peste 31 de ţări.
Concursul a avut loc în Beijing, China, în perioada 8 - 11 august, în cadrul Universităţii de Ştiinţe şi Tehnologie. Participanţii au putut să concureze la o selecţie variată de probe, pe diferite categorii de vârstă, fiecare propunând rezolvarea unei sarcini pentru diferite tipuri de roboţi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.