Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de recompartimentare şi extindere a Secţiei Neurochirurgie de la Spitalul Judeţean Cluj. Investiţia este estimată la peste 214 milioane de lei.
”La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat în şedinţa de astăzi, 10 noiembrie 2021, proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Recompartimentare clădire existentă şi extindere cu un corp nou – Secţia clinică neurochirurgie – Centru de patologie vasculo-cerebrală şi neurochirurgie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca”. Documentul aprobă o investiţie de 214.462.000 lei într-un sediu adecvat pentru patologia neurochirurgicală aşa-zis cronică şi de cea vasculară în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca”, a transmis, miercuri, Ministerul Sănătăţii.
Sursa citată precizează că finanţarea obiectivului de investiţii se va realiza de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii, precum şi din alte surse legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”Noul Centru Regional de Boli Cerebro-Vasculare şi Neurochirurgie va răspunde atât cerinţelor impuse de patologia vasculară şi neurochirugicală, cât şi exigenţelor unei asistenţe medicale de cea mai înaltă calitate. La finalizare, Centrul de patologie vasculo-cerebrală şi neurochirurgie va avea un bloc operator cu 6 săli operaţie şi un bloc operator hibrid pentru tratamentul afecţiunilor vasculare (care va permite introducerea unor noi tehnici teraputice)”, a mai transmis ministerul.
Secţia de Terapie Intensivă va cuprinde module de câte 4, respectiv 5 paturi de TI cu puncte de observare, monitorizare şi tratament pentru fiecare modul. Numărul de paturi va fi de 23, o creştere cu 7 a numărului de paturi faţă de situaţia actuală.
Durata de execuţie a investiţiei este de 33 luni, iar suprafaţă construită va fi de 1.471 mp, iar cea desfăşurată 8.675 mp.
Specialiştii precizează că bolile cerebro-vasculare reprezintă principalele afecţiuni cauzatoare de deces pentru populaţia generală, aşa cum rezultă din datele furnizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, Centrul Naţional de Statistică şi Informatică în Sănătate Publică, fiind de aproape de 3 ori mai frecvente decât patologia oncologică, a doua cauză de mortalitate pe plan naţional.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.