George Simion, candidatul AUR la alegerile prezidenţiale, susţine că legislaţia actuală din România referitoare la avort este ”suficientă”. Simion acuză faptul că la nivel european există un curent progresist prin care drepturile omului să includă şi dreptul la avort, idee respinsă de liderul AUR. Întrebat dacă o minoră însărcinată ar trebui să păstreze sarcina sau să se preocupe de carieră, George Simion a răspuns: ”Este decizia ei. Însă ar fi indicat să aibă un loc unde să doarmă noaptea, să gândească ea pentru ea ce vrea să facă şi să fie informată”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
George Simion, candidatul AUR la alegerile prezidenţiale, a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, cum se poziţionează pe tema avortului. 
 
Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
”Conform legislaţiei în vigoare. Nu vrem să modificăm nimic, dar nu vrem să adăugăm chestiuni în plus, cum se cere la nivel european. Există un curent progresist la nivel european care vrea includerea dreptului la avort printre drepturile fundamentale. Drepturile fundamentale sunt altele, însă referitor la dreptul femeii de a alege, legislaţia actuală din România este suficientă. Eu cred că ar trebui să ne preocupe mai mult şi să oferim consiliere psihologică, să oferim cadru pentru femeia care este supusă presiunii să facă avort sau să ia o decizie urgent, să nu fie traumatizată, să ia decizia ea pentru ea, după ce se consultă. Altfel, sunt presiuni: să nu afle părinţii, sunt multe mame minore. Sunt presiuni din partea tatălui să recurgă la un astfel de gest. De asta e bine să protejăm cumva tinerele mame. Statul ar trebui să o facă, dacă am avea protecţie socială. În acest moment, nu. Statul ăsta eşuat al lui Iohannis, nici vorbă”, a explicat George Simion. 
 
De asemenea, liderul AUR a mai fost întrebat ce i-ar recomanda unei minore care a rămas însărcinată: să păstreze sarcina ori să se preocupe de carieră. 
 
 
”Este decizia ei, nu pot să ştiu eu de la caz la caz. Însă ar fi indicat să aibă un loc unde să doarmă noaptea, să gândească ea pentru ea ce vrea să facă şi să fie informată. Foarte multe tinere mame fac chiuretaje ilegale şi sunt bulversate”, a spus George Simion. 
 
Pe aceeaşi temă, un alt candidat la alegerile prezidenţiale, liderul PSD Marcel Ciolacu, a susţinut că statul trebuie să vină cu soluţii pentru a „da femeii alternativa ca ultima alegere a sa să fie avortul”.
 
„Sunt unul dintre susţinătorii familiei tradiţionale, dar eu cred – şi am avut o discuţie lungă şi cu domnul Grindeanu şi mai ales cu doamnele din echipă – va trebui în planul de guvernare să venim şi cu un plan demografic, va trebui să dăm femeii alternativa ca ultima alegere a sa să fie avortul. Normal, se întâmplă să rămână însărcinată când este în studenţie, se întâmplă să rămână însărcinată când niciunul dintre parteneri nu are serviciu, atunci statul trebuie să intervină, trebuie să intervină şi să dea o alternativă, trebuie să vină cu un program social, ca ultima alegere să fie avortul”, a afirmat Marcel Ciolacu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.