Ploile abundente care au afectat judeţul Galaţi s-au soldat cu decesul a două persoane. De asemenea, zeci de persoane au fost evacuate, iar mai multe tronsoane de drumuri naţionale şi judeţene sunt închise din cauza ploilor abundente şi a viiturilor. Traficul feroviar este blocat sâmbătă dimineaţă între Galaţi şi Bârlad. În unele localităţi, apa a depăşit 1,5 metri. Localităţi din judeţul Galaţi se află sub avertizare cod roşu de ploi până la ora 10.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
UPDATE -  Centrul Infotrafic din IGPR informează că traficul rutier este oprit pe DN 25, între localităţile Vameş şi Tudor Vladimirescu, judeţul Galaţi şi pe DN 24D, între localităţile Vârzeşti şi Crăieşti, judeţul Galaţi, ca urmare acumulării de apă pe partea carosabilă.

Circulaţia rutieră este oprită şi pe alte artere rutiere din localităţile judeţului Galaţi: 

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

DJ 242 – între Umbrăreşti - Târgu Bujor;

DJ 242 B – între Băneasa - Moscu;

DJ 251 A  – între Corod - Drăguşeni şi Nicopole - Brătuleşti;

DJ 251 G – între  Corni - Măcişeni, Suceveni - Rogojeni şi Valea Mărului-Măcişeni.

De asemenea, este afectat şi traficul feroviar, pe linia de cale ferată 703 Galaţi-Bârlad, fiind oprită circulaţia trenurilor, ca urmare a condiţiilor meteorologice (acumulări de apă).  

”Se acţionează pentru redeschiderea circulaţiei rutiere şi feroviare”, precizează Centrul Infotrafic.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Reprezentanţii prefecturii Galaţi au transmis că un bărbat a decedat, fiind luat de viitură, iar o femeie a fost găsită decedată în casă.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi informează că, în urma precipitaţiilor abundente din noaptea precedentă, judeţul Galaţi se confruntă cu viituri care au afectat grav mai multe localităţi şi au dus la blocarea temporară a unor drumuri judeţene şi naţionale.
 
În acest moment, următoarele porţiuni de drumuri sunt închise traficului:
DN 25 între localităţile Vameş şi Tudor Vladimirescu
DJ 251 între Cuza Vodă şi Costache Negri
DJ 251A între Drăguşeni şi Corod
DJ 242B între Suceveni şi Drăguşeni
DN 24D între Vârlezi şi Crăieşti
DJ 251 în zona Cudalbi, unde apa atinge o înălţime de aproximativ 1,5 metri
DJ 253 între Băleni şi Umbrăreşti
DJ 242 între Umbrăreşti şi Târgu Bujor
DJ 242B între Băneasa şi Moscu
DJ 251A între Nicopole şi Brătuleşti
DJ 251 între Suceveni şi Rogojeni
DJ 251 între Valea Mărului şi Măcişeni
DJ 251 între Corod şi Valea Mărului
 
Localităţile afectate de viituri şi inundaţii includ Pechea, Costache Negri, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Tudor Vladimirescu, Corni, Băneasa, Suceveni, Vârlezi, Cudalbi, Bereşti Meria şi Mândreşti. În localitatea Cudalbi, situaţia este deosebit de gravă, apa atingând o înălţime de aproximativ 1,5 metri.
 
”Autorităţile locale, împreună cu pompieri, poliţişti, jandarmi şi voluntari, sunt mobilizate pentru a oferi asistenţă cetăţenilor afectaţi şi pentru a remedia situaţia în cel mai scurt timp posibil. Recomandăm tuturor participanţilor la trafic să evite zonele afectate şi să urmeze indicaţiile autorităţilor pentru siguranţa lor. Pentru informaţii suplimentare şi actualizări privind starea drumurilor, cetăţenii sunt rugaţi să urmărească anunţurile oficiale şi să contacteze autorităţile competente”, transmite IPJ Galaţi.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.