Ministerul Apărării Naţionale (MApN) face eforturi pentru a acoperi lipsa de personal, desfăşurând "aproape o campanie de marketing” pentru acest lucru, însă nu este suficient, fiind necesar ca şi oamenii să îşi dorească intre în armată, spune ministrul Mihai Fifor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Întrebat ce măsuri a luat MApN pentru a readuce în sistemul apărării oameni, având în vedere că au fost foarte mulţi militari care au trecut deja în rezervă, Mihai Fifor a spus că se fac eforturi, însă procesul este unul destul de dificil, iar deblocarea unor posturi nu este suficientă, fiindcă trebuie să existe şi o dorinţă din partea oamenilor pentru a intra în armată.

'Lucrul acesta (lipsa de personal, n.r.) nu este un secret pentru nimeni. (...) Un loc special în atenţia noastră l-a ocupat sistemul medical militar, acolo aveam lipsă, dar şi pe partea de psihologie. Facem demersuri pentru ocuparea funcţiilor, dar este o procedură destul de anevoioasă. Oamenii trebuie să îşi şi dorească să intre în Armata Română. Desfăşuram un lobby, e aproape o campanie de marketing. Nu e deloc uşor, la fel cum nu e nici în sistemul medical. Am considerat că nu e suficient să scoatem posturi la concurs, ci trebuie să şi pregătim oameni pentru sistemul medical militar, iar cu ocazia aceasta vă anunţ că vom oraganiza o nouă sesiune de admitere în luna septembrie şi ca o noutate, vor fi locuri scoase la concurs la Târgu Mureş cu predare în limba engleză. Avem nevoie de medici militari care să meargă în teatrele de război”, a declarat Mihai Fifor marţi, în cadrul unei conferinţe de presă în care a prezentat bilanţul la şase luni de mandat.

Ministrul Apărării a vorbit şi despre necesarul de medici şi cercetători la Institutul Cantacuzino, preluat recent în subordinea ministerului, spunând că acesta ar fi de 1.057. Fifor a spus că şi în acest caz lucrurile sunt complicate, pentru că "nu se găseşte peste tot un cercetător foarte bun”.

"Am aprobat prin Hotărâre de Guvern un număr de 1.057 de posturi. Acesta ar fi numărul necesar de posturi. Nu putem angaja dintr-odată. Am plecat de la aproximativ 300 de angajaţi, anul ăsta am decis să scoatem la concurs peste 200 de posturi. Dar acolo nu angajăm orice fel de oameni. Angajăm cercetători, medici, personal necesar pentru deservirea liniei de producţie pentru vaccin. E un proces complicat, pentru că nu se găseşte peste tot un cercetător foarte bun”, a spus Fifor.

El a mai precizat că lucrurile stau bine, însă, pentru că sunt oameni care îşi doresc să lucreze la Institutul Cantacuzino.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.