Executivul a adoptat, vineri, o hotărâre prin care este menţinut regimul de scutire de vize de lungă şedere pe teritoriul României pentru cetăţenii canadieni şi japonezi, concomitent cu iniţierea negocierilor bilaterale pentru încheierea unor acorduri care să ofere facilităţi în materie de vize de lungă şedere, în vederea încurajării contactelor interumane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Astfel, Executivul a adoptat hotărârea pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1108/2001 privind exceptarea unilaterală a cetăţenilor canadieni, islandezi, norvegieni, elveţieni şi japonezi de la obligativitatea obţinerii vizei de intrare în România începând cu data de 1 ianuarie 2002.

Prin acest act normativ, este menţinut regimul de scutire de vize de lungă şedere pe teritoriul României pentru cetăţenii canadieni şi japonezi, concomitent cu iniţierea negocierilor bilaterale pentru încheierea unor acorduri care să ofere facilităţi în materie de vize de lungă şedere, în vederea încurajării contactelor interumane, mai indică documentul de presă al Guvernului.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Actul normativ, iniţiat de Ministerul Afacerilor Externe, are în vedere necesitatea adaptării cadrului legislativ existent la acquis-ul Schengen în materie de vize, pe care România îl va aplica integral începând cu data de 31 martie 2024.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.