Ministerul Apărării anunţă că două detaşamente ale Ministerului Apărării Naţionale, dotate cu bărci de salvare şi camioane, au intervenit în judeţul Galaţi, pentru sprijinirea populaţiei din zonele afectate de inundaţii. De asemenea, la solicitarea Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, MApN asigură transportul cu 10 camioane şi opt trailere a unor materiale din depozitele Rezervelor de Stat din Bucureşti şi Bacău către zonele afectate din judeţul Galaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Două detaşamente ale Ministerului Apărării Naţionale, dotate cu bărci de salvare şi camioane, au intervenit, în ultimele 24 de ore, la solicitarea autorităţilor locale, în judeţul Galaţi, pentru sprijinirea populaţiei din zonele afectate de inundaţii.

”Astfel, în localitatea Slobozia Conachi, judeţul Galaţi, la solicitarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Brigada 10 Geniu din Brăila a intervenit, în această dimineaţă, cu un detaşament de militari, bărci cu motor şi alte echipamente specifice de salvare. Un alt detaşament de militari de la Brigada 10 Geniu şi Regimentul 528 ISR „Vlad Ţepeş” din Brăila a intervenit cu 10 bărci şi cu camioane în localitatea Pechea, judeţul Galaţi”, precizează Ministerul Apărării Naţionale.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

La solicitarea Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, MApN asigură transportul cu 10 camioane şi opt trailere a unor materiale din depozitele Rezervelor de Stat din Bucureşti şi Bacău către zonele afectate din judeţul Galaţi. De asemenea, au fost puse la dispoziţie două macarale de înalt tonaj, în punctele de încărcare de la Bacău şi de descărcare de la Galaţi.

”Toate unităţile militare din judeţele Galaţi şi Brăila sunt pregătite să intervină oricând cu autocamioane, bărci şi echipamente necesare pentru evacuare şi salvare, la cererea autorităţilor centrale şi locale responsabile de gestionarea situaţiilor de urgenţă. MApN monitorizează permanent situaţia din teritoriu, având forţe şi mijloace de intervenţie pregătite să acţioneze, la cererea autorităţilor, şi în alte zone ale ţării, în situaţia manifestării unor situaţii similare, ca urmare a ploilor abundente prognozate pentru perioada următoare”, mai anunţă ministerul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.