Martorii susţin că una dintre doctoriţele suspectate de uciderea deliberată a unui pacient aflat în stare gravă în secţia de terapie intensivă a Spitalului Sfântul Pantelimon a cerut asistentei ca, atunci când a scăzut prima dată doza de nordadrenalină bolnavului în vârstă de 54 de ani, să nu treacă acest lucru în fişa de observaţie. E „de lăsat”, vorbea ea despre pacienţi, dând de înţeles că aceştia trebuie lăsaţi să moară, conform aprecierilor martorilor. Aceştia au relatat şi o situaţie în care medicul a înlocuit, în mod deliberat, noradrenalina cu ser fiziologic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„La data de 26.03.2024, orele 16.45, ca urmare a acţiunii inculpatei ... rata de administrare a noradrenalinei este scăzută pe injectomatul atribuit pacientului ... brusc de la 15 ml/h la valoarea de 1 ml/h şi este menţinută la această valoare timp de 5 ore şi 11 minute. Această scădere nu se regăseste în foaia de observaţie a pacientului, ba chiar fiind menţionată în continuare administrarea noradrenalinei cu o rată de 15 ml/h. Astfel, judecătorul de drepturi şi libertăţi reţine din declaraţiile martorilor faptul că, ulterior scăderii ratei noradrenalinei pe injectomat, inculpata ... le-a ordonat asistenţilor medicali să noteze în fişa de observaţie în continuare valoarea de 15 ml/h, deşi în fapt pacientul primea 1 ml/h”, se arată în documentele Tribunalului Bucureşti, care a admis proounerea de arestare preventivă pe numele celor doi medici acuzaţi de moartea unui pacient. 
Doctoriţa folosea, conform martorilor, termenul „de lăsat” atunci când se referea la pacienţii care trebuia să moară.
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
„Mai mult, inculpata le-a spus asistenţilor că pacientul ... este “DE LĂSAT”, afirmaţie care îi făcea pe asistenţi să înţeleagă că pacienţii trebuie lăsaţi să moară. Inculpata ... a recunoscut la data de 04.04.2024 martorei ... reducerea ratei de administrare a noradrenalinei pacientului ..., dar şi scăderea valorilor oxigenului din ventilator, ordonându-i înainte de a începe manevrele de resuscitare asupra acestuia să noteze în fişa de observaţie o rată de 20 ml/h (desi victima primise doar 1 ml/h, aceasta fiind şi cauza instalării stopului cardio-respirator). Cu altă ocazie similară, inculpata a sfătuit-o pe martoră să tacă şi să înveţe să mintă”, se mai arată în încheierea de şedinţă.
Un alt martor a povestit cum unul dintre medici a înlocuit, personal, doza de noradrenalină a unui pacient cu ser fiziologic..
„Acest martor şi-a mai amintit o altă situaţie în care inculpata ... a încărcat o seringă de 50 ml numai cu ser fiziologic, apoi a venit lângă patul unui pacient unde se afla martorul, l-a dat la o parte pe acesta, a scos seringa în care mai era noradrenalină şi a înlocuit-o cu cea care conţinea numai ser fiziologic. După ce a montat seringa cu ser, inculpata a pornit injectomatul cu aceeaşi rată cu care i se administra anterior noradrenalina şi a aşteptat preţ de câteva minute lângă patul pacientului. Pacientului i s-a prăbuşit imediat tensiunea iar pulsul i-a ajuns la 0 intrând în stop cardio-respirator”, se arată în documentul citat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.