Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a afirmat că prin semnarea, joi, a celor patru contracte pentru amenajarea de trasee cicloturistice sunt închise toate jaloanele din PNRR pe care ministerul le avea în vedere. ”Am avut zece jaloane pe semnarea de contracte, erau închise până acum nouă, s-a închis şi ultimul jalon prin aceste contracte semnate şi avem peste 6.000 de contracte semnate cu beneficiari”, a arătat el. Cseke a punctat că o treime din judeţele ţării primesc finanţare pentru trasee cicloturistice, care ”nu vor trece pe câmp, vor trece lângă monumente istorice, vor trece lângă puncte de atracţie”.
”Este un moment important pentru Ministerul Dezvoltării pentru că practic prin semnarea acestor patru contracte închidem toate jaloanele din PNRR pe care le avea ministerul în obiectiv. Am avut zece jaloane pe semnarea de contracte, erau închise până acum nouă, s-a închis şi ultimul jalon prin aceste contracte semnate şi avem peste 6.000 de contracte semnate cu beneficiari, în principal, unităţile administrativ-teritoriale, cu o valoare de 6,4 miliarde de euro, dacă socotim şi contribuţia statului român la aceste finanţări câştigate”, a declarat Cseke Attila, joi, la ceremonia de semnare de noi contracte pentru amenajarea de trasee cicloturistice, finanţate în cadrul Componentei Turism şi Cultură din PNRR.
El a explicat că aceste patru contracte vizează 14 consilii judeţene, pentru fiecare contract existând un lider al parteneriatului.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
”Practic, prin aceste contracte semnate, o treime din judeţele ţării primesc finanţare pentru trasee cicloturistice, ceea ce cred că este important, şi dacă vă uitaţi la consiliile judeţene lideri de parteneriat veţi vedea că toate zonele României sunt reprezentate, pentru că am încercat ca acele criterii pe care le-am avut în Ghidul de apel să echilibreze reprezentarea şi înfăptuirea acestei infrastructuri de trasee cicloturistice”, a arătat el.
Potrivit lui Cseke, criteriile s-au referit la cerinţa ca un parteneriat să fie format din cel puţin trei judeţe, să fie cel puţin 150 de kilometri de traseu cicloturistic continuu, iar traseele să lege anumite puncte cultural-turistice din ţară, precum Mănăstirea Putna, Castelul Huniade, Cetatea Drobeta, Cetatea Histria.
”Aceste trasee cicloturistice nu vor trece pe câmp, vor trece lângă monumente istorice, vor trece lângă puncte de atracţie culturale şi turistice, astfel încât cel care va merge, va circula cu bicicleta pe aceste trasee să vadă şi frumuseţile zonei şi ale ţării”, a punctat Cseke.
Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi la Palatul Victoria, după semnarea unor contracte pentru amenajarea de trasee cicloturistice, finanţate în cadrul Componentei Turism şi Cultură din PNRR că traseele de cicloturism vor permite României să contribuie la reconfigurarea reţelei europene de trasee EuroVelo şi a diverselor trasee cicloturistice internaţionale iar astfel, se va dezvolta ecoturismul şi se va încuraja utilizarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...