Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi la Palatul Victoria, după semnarea unor contracte pentru amenajarea de trasee cicloturistice, finanţate în cadrul Componentei Turism şi Cultură din PNRR că traseele de cicloturism vor permite României să contribuie la reconfigurarea reţelei europene de trasee EuroVelo şi a diverselor trasee cicloturistice internaţionale iar astfel, se va dezvolta ecoturismul şi se va încuraja utilizarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
”Discutăm de 4 contracte în valoare de 277 de miliarde de euro, care împreună vor finanţa construirea unor piste de bicicletă de aproximativ 3.000 de km. Călătoria în natură, cu bicicleta, se poate face nu doar pentru sport şi recreere, ci şi pentru deplasarea către sau de la serviciu, pe un traseu amenajat special pentru biciclete, prietenos cu mediul şi care păstrează şi conservă natura. Proiectele sunt realizate în parteneriat cu autorităţile publice locale, obiectivul acestora este crelterea coeziunii sociale, reducerea disparităţilor şi desigur crearea de noi locuri de muncă în special în mediul rural”, a spus şeful Executivului.
Ciucă a menţionat că ”la fel de importantă este contribuţia pe care noile proiecte o va avea pentru componenta transport durabil, prin dezvoltarea infrastructurii de trasee cicloturistice la nivel naţional”.
”Stabilirea şi amplasarea traseelor se va face în raport cu celelalte investiţii şi vizează creşterea accesibilităţii zonelor turistice şi desigur dezvoltarea infrastructurii. Traseele de cicloturism vor permite României să contribuie la reconfigurarea reţelei europene de trasee EuroVelo şi a diverselor trasee cicloturistice internaţionale. Astfel, se va dezvolta ecoturismul şi se va încuraja utilizarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ”, a afirmat Ciucă.
Toate cererile de finanţare depuse au fost evaluate în cursul lunii ianuarie 2023, iar primele 7 contracte de finanţare au fost deja semnate pentru traseele cicloturistice. Bugetul total alocat din PNRR pentru această investiţie este de aproape 248 milioane de euro, la care se adaugă alte aproape 75 milioane euro reprezentând valoarea de 30% supracontractare, a completat el.
Premierul a mai afirmat că valorificarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă înseamnă resurse pentru dezvoltarea comunităţilor noastre, dar şi reforme îndreptate spre creşterea calităţii serviciilor pentru cetăţeni.
”La nivelul Guvernului monitorizăm ambele paliere, printr-un efort coordonat şi integrat instituţional reflectat în semnarea sau pregătirea proiectelor pentru consolidarea clădirilor la risc seismic, creşterea eficienţei energetice, construcţia de creşe, unităţi de învăţământ, spitale şi autostrăzi. În acelaşi timp, la nivelul Guvernului avem în vedere integrarea resurselor naţionale şi europene, astfel încât fondurile de care România beneficiază ca stat membru al Uniunii Europene să fie cât mai eficient valorificate şi orientate spre creşterea calităţii vieţii cetăţenilor, dezvoltarea comunităţilor locale, modernizarea economiei şi a societăţii în ansamblu”, a mai spus şeful Executivului.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.