Camera Deputaţilor a adoptat marţi, decizional, un proiect de lege care aprobă ordonanţa de urgenţă 41/2019 privind stabilirea unor măsuri în vederea implementării activităţilor de evaluare necesare pentru aprobarea substanţelor active ale produselor biocide şi pentru autorizarea produselor biocide. Legea merge la promulgare.
Proiectul de lege are ca obiect de reglementare stabilirea unor măsuri în vederea implementării activităţilor necesare pentru aprobarea substanţelor active ale produselor bioacide, precum şi pentru autorizarea produselor biocide, în contextul îndeplinirii angajamentelor asumate de România, derivate din calitatea sa de stat membru al Uniunii Europene
Astfel, „tariful pentru activităţile de evaluare necesare pentru aprobarea şi reînnoirea aprobării pentru substanţele active ale produselor biocide, precum şi pentru autorizarea şi reînnoirea autorizării produselor biocide”, conform textului OUG.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
„Tariful este perceput de Ministerul Sănătăţii, în calitatea de autoritate competentă pentru coordonarea măsurilor naţionale necesare aplicării Regulamentului (UE) nr. 528/2012 al Parlamentului European şi al Consiliului din 22 mai 2012 privind punerea la dispoziţie pe piaţă şi utilizarea produselor biocide, denumit în continuare RPB, şi de ordonator principal de credite, atunci când România este autoritate competentă responsabilă de evaluare, cu excepţia nivelului tarifar perceput pentru activitatea de secretariat tehnic al Comisiei Naţionale pentru Produse Biocide, prevăzut la pct. 11 din anexă, care este achitat în contul Institutului Naţional de Sănătate Publică”, prevede actul normativ.
În situaţia în care potenţialul titular al autorizaţiei face parte din categoria întreprinderilor mici şi mijlocii stabilite în Uniunea Europeană, tariful pentru cererile de acordare a autorizaţiilor prevăzute în anexă, cu excepţia cazului în care produsul conţine o substanţă activă susceptibilă de înlocuire sau se solicită o modificare administrativă minoră sau majoră a autorizaţiei, pot fi reduse după cum urmează - reducere de 30% din tariful standard pentru microîntreprindere, reducere de 20% din tariful standard pentru întreprindere mică şi reducere de 10% din tariful standar pentru întreprindere mijlocie.
„În baza solicitării Secretariatului tehnic al Comisiei Naţionale pentru Produse Biocide însoţite de caietul de sarcini cu specificaţiile tehnice ale produsului biocid/substanţei de evaluat, Ministerul Sănătăţii contractează servicii, cu respectarea prevederilor privind achiziţiile publice, pentru derularea activităţilor de evaluare”, mai arată sursa citată.
Senatul a adoptat pe 4 septembrie 2019 proiectul de lege, în calitate de prim for sesizat, votul Camerei de marţi fiind decizional. Prin urmare, legea merge la promulgare.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.