Un bărbat de 46 de ani din Iaşi a fost supus unei intervenţii chirurgicale dificile la ochi, la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, după ce medicii i-au descoperit o tumoră la nivelul orbitei drepte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Bărbatul începuse să-şi piardă vederea la ochiul drept, însă iniţial a crezut că are nevoie de ochelari şi s-a prezentat la un control oftalmologic.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
Medicii au decis să efectueze investigaţii suplimentare, iar rezultatele au arătat că bărbatul are o tumoră orbitală benignă.
 
Ulterior, pacientul a fost internat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale care a durat câteva ore.
 
“Pacientul s-a adresat clinicii noastre pentru scăderea acuităţii vizuale. Nu mai vedea bine cu ochiul drept şi globul ocular îi ieşea din orbită. În urma investigaţiilor neuroimagistice efectuate, s-a descoperit o tumoră situată la nivelul orbitei drepte, în spatele globului ocular. Tumorile orbitare sunt tumori rare, reprezentând sub unu la sută din toate tumorile care pot apărea la nivel cranio-cerebral. Majoritatea sunt tumori benigne, dar există şi situaţii în care pot avea un grad de malignitate“, a declarat medicul Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.
 
Medicul ieşean a spus că în cazul bărbatului din Iaşi s-a făcut o rezecţie completă a tumorii, iar pacientul îşi poate relua “o viaţă normală, fără nicio problemă“.
 
La Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi sunt efectuate 20-30 de intervenţii chirurgicale de acest gen, medicii susţinând că incidenţa bolii este una redusă în rândul populaţiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.