Meteorologii anunţă instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a Moldovei şi nordul Munteniei, sâmbătă , fiind emisă o atenţionare meteorologică cod galben. De asemenea, au fost emise mai multe avertizări de caniculă pentru mai multe regiuni, până marţi dimineaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

CITEȘTE ȘI Meteorologii anunţă vreme caniculară în Bucureşti până marţi dimineaţă / Temperaturile vor ajunge la 37 de grade
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

ANM a emis o atenţionare meteorologică pentru intervalul 8 iunie, ora 12 – 8 iunie, ora 23 semnalând instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a Moldovei şi nordul Munteniei.

Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (55...65 km/h) şi izolat vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 15...25 l/mp şi izolat de peste 30...40 l/mp.

Meteorologii precizează că astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse şi în restul teritoriului.

ATENŢIONARE COD GALBEN DE CANICULĂ  - 8 iunie, ora 12 – 8 iunie, ora 21

 ”Pe parcursul zilei de sâmbătă, în Banat, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei şi sud-vestul Transilvaniei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, iar maximele se vor situa între 30 de grade în centrul ţării şi 36 de grade în sud, unde local va fi caniculă şi disconfort termic ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unităţi”, transmite ANM.

 AVERTIZARE COD GALBEN DE TEMPERATURI RIDICATE ŞI DISCONFORT TERMIC 9 iunie, ora 10 – 11  iunie, ora 10

În intervalul menţionat în cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea continentală, nordul Olteniei, sud-vestul Transilvaniei şi sudul Banatului se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa între 30 şi 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unităţi. Totodată, pe alocuri nopţile vor fi tropicale, temperaturile minime atingând şi depăşind uşor 20 de grade”, precizează meteorologii.

 AVERTIZARE COD PORTOCALIU DE CANICULĂ 9 iunie, ora 10 – 11  iunie, ora 10

În intervalul menţionat în zona de câmpie şi podiş a Munteniei şi local în Oltenia, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, maximele se vor situa, în general, între 35 şi 37 de grade, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi”, precizează ANM.

Temperaturile se vor menţine deosebit de ridicate şi în zilele următoare, îndeosebi în regiunile sudice şi sud-estice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.