Administraţia Naţională de Meteorologie a cumpărat 66 de senzori de umiditate a solului care vor fi montaţi la nivelul staţiilor meteorologice cu program agrometeorologic. Datele furnizate vor sprijini activitatea Ministerului Mediului şi Ministerului Agriculturii, dar vor duce şi la monitorizarea secetei pedologice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

ANM anunţă, luni, achiziţionarea a 66 de senzori de umiditate a solului, conform Contractului nr. 1502 din 18.03.2024, încheiat între SC iQual Tech SRL şi Administraţia Naţională de Meteorologie R.A.

”Noile echipamente, 66 de senzori de umiditate a solului, vor permite monitorizarea umidităţii şi temperaturii solului la nivelul staţiilor meteorologice cu program agrometeorologic din cadrul Reţelei Naţionale de Agrometeorologie. Datele furnizate de la staţiile cu program agrometeorologic de pe teritoriul ţării, prin intermediul senzorilor achiziţionaţi, vor constitui un important suport atât în activitatea operativă desfăşurată în cadrul Serviciului de Agrometeorologie, cât şi în activitatea altor autorităţi naţionale de importanţă strategică (Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, etc.) şi a diferiţilor beneficiari din domeniul agriculturii”, a transmis ANM, într-un comunicat de presă.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

De asemenea, instituţia menţionează că această nouă investiţie are o contribuţie importantă, prin datele furnizate facilitând monitorizarea la nivelul teritoriului agricol al ţării a fenomenului de secetă pedologică, în vederea realizării unui management agricol eficient.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.