Ministrul Dezvoltării şi candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Braşov Adrian Veştea a precizat, despre sondajul realizat de INSCOP la comanda News.ro, că se aştepta să fie o ascensiune a PNL, în contextul în care „se vede diferenţa în comunităţile care sunt administrate de către primari liberali”. El a adăugat că are în continuare optimismul că PNL poate ajunge pe primul loc, în urma alegerilor locale, la fel cu a fost în anul 2020.
„Eu fac politică de foarte multă vreme şi aveam astfel de aşteptare, ţinând cont de faptul că PNL a câştigat detaşat alegerile locale din anul 2020. Ceea ce vă pot asigura este că primarii care sunt în funcţie, şi vă spune o persoană responsabilă care a fost în treizeci şi cinci de judeţe, se vede diferenţa în comunităţile care sunt administrate de către primari liberali şi acest lucru va duce la o creştere şi pe viitor. Eu am în continuare optimismul ca PNL poate ajunge, în urma alegilor locale, chiar pe primul loc, exact cum a fost şi anul 2020, chiar dacă în unele situaţii au mai existat migrări ale primarilor”, a afirmat Adrian Veştea, într-o intervenţie telefonică, miercuri la Antena 3 CNN.
El a mai spus că „după cum vedem, au început diverse atacuri în zona liderilor locali, dar cred că este foarte bine că mergem separat, atâta vreme cât fiecare dintre cele două partide au o anumită identitate, un anumit electorat”.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
„Cred că ar fi fost o nedreptate pentru anumiţi primari, în situaţia în care nu i-am fi lăsat să candideze. Până la urmă, procesul electoral este o competiţie, este o competiţie în care fiecare dintre candidaţi trebuie să-şi prezinte obiectivele , programul pe care doreşte să-l implementeze în perioada următoare, iar în felul acesta dăm mai multe oportunităţi electoratului de a se prezenta la vot”, a completat Veştea.
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie, datele indicând o scădere de peste 2 procente pentru PSD, o creştere de peste 1 procent pentru PNL şi o scădere de 3 procente pentru AUR, comparativ cu sondajul din luna martie. Mai mult de jumătate dintre cei intervievaţi spun că vor vota la alegerile europarlamentare cu partidul din care face parte candidatul preferat pentru primărie, cei mai numeroşi din această categorie fiind votanţii PSD-PNL. O treime dintre alegători declară însă că vor avea opţiuni politice diferite la europarlamentare şi la primărie. Aproape un sfert dintre subiecţi consideră că prioritatea viitorului primar trebuie să fie crearea de locuri de muncă şi atragerea de investitori, iar aproape 20% consideră prioritar tot ceea ce ţine de sănătate.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...