USR anunţă marţi că a corectat scrisoarea pe care Ministerul Muncii, condus de PSD, şi Casa Naţională de Pensii, condusă de PNL, au conceput-o pentru pensionari, iar aceasta ar trebui să înceapă cu formula: ”Stimaţi pensionari, Noi, Guvernul României şi Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, vă cerem scuze!”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Scrisoarea pe care o vor primi pensionarii acasă, din dorinţa premierului Ciolacu de a mai atenua scandalul provocat de recalcularea pensiilor, nu schimbă cu nimic realitatea. Adevărul rămâne acelaşi, oricât s-ar strădui PSD şi preşedintele său „peste medie” să-l ascundă: circa 800.000 de pensionari nu primesc niciun leu în plus şi vor avea puterea de cumpărare şi nivelul de trai profund afectate în următorii ani. În plus noua lege a pensiilor va crea, de la 1 septembrie încolo, noi inechităţi în rândul celor care au lucrat în grupe de muncă, respectiv în rândul persoanelor cu dizabilităţi”, arată USR într-un comunicat.

USR afirmă  că a corectat scrisoarea pe care Ministerul Muncii, condus de PSD, şi Casa Naţională de Pensii, condusă de PNL, au conceput-o pentru pensionari.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Iată cum ar fi trebuit să arate această scrisoare, dacă PSD ar avea o minimă decenţă şi nu s-ar încăpăţâna să-i mintă în continuare pe oameni. „Stimaţi pensionari, Noi, Guvernul României şi Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, VĂ CEREM SCUZE pentru că nu am eliminat pensiile speciale, iar noua lege a pensiilor - prin care ne-am propus eliminarea inechităţilor din sistemul public de pensii - a creat noi inechităţi în sistemul de pensii. Săptămâna viitoare, Parlamentul va corecta toate greşelile din noua lege, cu toate problemele pe care le-au creat şi pe care ni le-aţi semnalat chiar înainte de intrarea lor în vigoare, însă noi ne-am crezut mai deştepţi decât toţi şi n-am ascultat. În această situaţie, pentru că felul în care am comunicat legat de noua lege a pensiilor a fost greşit şi insuficient, dorim să ştiţi următoarele: - Nicio pensie nu va avea valoarea mai mică de 1.281 de lei (un milion, două sute optzeci şi unu de mii de lei vechi), indiferent ce scrie în deciziile de recalculare; - 803.433 pensii rămân la aceeaşi valoare dar, până corectăm legea, puterea de cumpărare a acestor pensionari scade din cauza inflaţiei care a fost de 13,8% în anul 2022, de 10,4% în anul 2023, iar anul acesta, în 2024, reuşim în fiecare lună să avem inflaţie record printre ţările din Uniunea Europeană; - Creşterile de pensii de 40%-80% despre care au vorbit miniştrii noştri vor fi de fapt de vreo 20%-25%, adică să acopere o parte din creşterile de preţuri de când suntem noi la guvernare. În cazul în care aveţi întrebări referitoare la decizia de recalculare vă rugăm ca, în loc să vă puneţi pe drumuri către Casele de pensii, pe canicula asta, mai bine să sunaţi la numărul de telefon 021-9XXX, înfiinţat special în acest scop. Dacă nu reuşim să vă răspundem sau să vă convingem, daţi-ne în judecată că altfel nu se mai poate. „Deciziile emise de casele teritoriale de pensii pot fi contestate, în termen de 45 de zile de la comunicare, la instanţa judecătorească competentă.” - art. 127, alin.(1) din Legea 360/2023 (noua lege a pensiilor). Totodată, vă informăm că vă vom trimite săptămâna viitoare buletinul de calcul pe baza căruia a fost emisă decizia de recalculare, ca că înţelegeţi cum au fost calculate punctele şi anii. Vă rugăm să verificaţi cifrele pentru că nici noi nu mai ştim ce e corect şi ce e greşit.

Cu deosebit interes electoral, Simona Bucura-Oprescu şi Marius Budăi foşti miniştri ai Muncii şi Solidarităţii Sociale,

Marcel Ciolacu Prim-ministru, revoluţionar cu „merite deosebite” şi preşedinte închipuit

PS: Cu cardurile sociale şi alte cele mai vedem, important e să votaţi şi discutăm după.”, scrie USR în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.