Reprezentanţii USR au transmis că vor fi plătite în continuare pensiile speciale uriaşe, unele de aproape 70.000 lei pe lună, din cauză că CCR a amânat decizia privind sesizările ÎCCJ şi Avocatului Poporului privind impozitarea pensiilor speciale cu până la 85%. „Motivul amânării este, de data aceasta, izolarea unuia dintre judecători, data trecută a fost invocată necesitatea de a aştepta puncte de vedere de la preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului şi de la alte autorităţi publice”, mai arată postarea pe pagina de Facebook a USR. În realitate, 7 din cei 9 judecători ai Curţii beneficiază de pensii speciale şi nu au niciun interes să îşi vadă veniturile diminuate, precizează sursa citată.
„Pensiile speciale uriaşe, unele de 60-70.000 de lei pe lună, vor fi plătite în continuare, prin grija CCR. Până când? Nu se ştie. La cinci luni de la adoptarea în Parlament, legea privind impozitarea pensiilor speciale nu doar că nu a intrat în vigoare, dar nici măcar nu a trecut de filtrul Curţii Constituţionale. Astăzi, judecătorii CCR au amânat pentru a treia oară luarea unei decizii. Motivul amânării este, de data aceasta, izolarea unuia dintre judecători, data trecută a fost invocată necesitatea de a aştepta puncte de vedere de la preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului şi de la alte autorităţi publice”, indică o postare miercuri pe pagina de Facebook a USR.
Sursa citată mai spune că „adevărul este că 7 din cei 9 judecători ai Curţii Constituţionale, chiar ei beneficiari de pensii speciale, nu au niciun interes să ia o decizie prin care să-şi vadă micşorate veniturile lunare”.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
„Cum, de altfel, nu au un interes real nici mulţi politicieni dintre cei care se laudă public că susţin eliminarea şi/sau impozitarea pensiilor speciale. Cât tărăgănează CCR luarea unei decizii, alte sute de milioane de lei pleacă din bugetul statului în conturile „specialilor”. Reamintim că, din iunie până în septembrie, peste 3 miliarde de lei s-au dus, în plină pandemie, către pensiile speciale, după ce, prin atacul la Curtea Constituţională, a fost împiedicată intrarea în vigoare a legii privind impozitarea pensiilor speciale”, completează sursa menţionată.
Şi PNL a criticat, prin liderul deputaţilor liberali Florin Roman, decizia CCR spunând că judecătorii Curţii trag de timp într-o speţă care îi priveşte direct.
Curtea Constituţională a amânat pentru 8 decembrie pronunţarea asupra obiecţiilor de neconstituţionalitate formulate de Avocatul Poporului şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) cu privire la impozitarea pensiilor speciale cu până la 85%, conform unei postări pe pagina de Facebook a PNL.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...