USR Braşov anunţă că peste 100 de voturi au fost ”recuperate” în favoarea formaţiunii, într-o singură secţie în care s-a dispus renumărarea, susţinând că voturile fuseseră atribuite AUR. Preşedintele filialei locale a USR, Irineu Darău, reclamă ”fraudă sistemică”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
USR Braşov anunţă, joi, că în urma contestaţiilor formulate miercuri, Biroul Electoral de Circumscripţie Municipală Braşov a dispus renumărarea voturilor în două secţii, respectiv în secţia 31 pentru Consiliul Local şi în secţia 169, pentru funcţia de primar, consilier local, preşedinte CJ şi consilier judeţean.
 
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
”Prima constatare: 102 voturi recuperate de Alianţa Uniţi pentru Braşov la Consiliul Local în secţia 31. Cele 102 voturi au fost mai întâi «pierdute» în procesul verbal întocmit în secţie, ca apoi să fie atribuite AUR în procesul verbal generat de AEP, adică cel după care calculează numărul de mandate”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de USR Braşov. 
 
Formaţiunea susţine că, potrivit surselor membrilor USR Braşov, ”doar câteva zeci de procese verbale nu au fost corectate”, iar ”greşelile sau fraudele locale arată o problemă sistemică şi un modus operandi”. 
 
”Primim non-stop informaţii de la delegaţii noştri, de la reprezentanţii în BECL-uri şi BEJ, iar tabloul arată oribil pentru democraţie. Ameninţări, intimidări, corecturi din pix, cifre puse din burtă, ignorarea dispoziţiilor legale. (...) Cu asta se luptă USR peste tot. Nu degeaba cerem, cu argumente şi probe, renumărare în multe secţii. Sper că BECL, BEJ şi BEC nu îşi vor bate joc de voturile braşovenilor şi de democraţie. Contestaţiile şi solicitările noastre, însoţite de dovezi şi de toate argumentele legale, se află în continuare pe masa birourilor electorale. Este obligatoriu ca acestea să dispună renumărarea în toate secţiile în care au existat nereguli şi asupra cărora planează suspiciuni privind corectitudinea rezultatului. Vom merge până la capăt, inclusiv cu plângeri penale, dacă va fi cazul”, a declarat preşedintele USR Braşov, Irineu Darău, citat în comunicatul formaţiunii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.