Fostul premier Viorica Dăncilă, fost candidat al PSD la prezidenţiale în 2019, a fost numită consultant la BNR, informaţiile iniţiale indicând că aceasta ar fi fost angajată pe postul de consilier al guvernatorului BNR. Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a afirmat, întrebat ce o recomandă pe Viorica Dăncilă pentru BNR că „vocea şi talentul”. Liderul PNL a adăugat că nu comentează politica de cadre la BNR şi a precizat că în perioada în care a fost premier a avut o coordonare foarte bună cu Banca Naţională, într-o perioadă dificilă marcată de pandemie. Deputatul PSD Marius Budăi a precizat, întrebat despre numirea Vioricăi Dăncilă, că nu comentează deciziile guvernatorului. El i-a urat succes în activitate fostului premier.
UPDATE - ”Dânsa nu e consiliera Guvernatorului, ci este consultant în Departamentul Economie Verde. Pentru că finanţările pentru economia verde vor forma o categorie specială în bătălia în intrarea în zona Euro. D-na Dăncilă a fost parlamentar, are blazon de fost premier, a avut relaţii speciale cu ecologiştii din Parlamentul European. Mai spun ceva: va fi angajat şi Ioan Mircea Paşcu, fostul vicepreşedinte al Parlamentului European, consultant pentru viitorul Departament de Geopolitică”, a declarat pentru Hotnews Adrian Vasilescu, consilier de strategie în BNR.
ŞTIREA INIŢIALĂ - Dăncilă a fost angajată în 15 mai.
Potrivit G4Media, pentru a se angaja în corpul consilierilor, din care mai fac parte circa 20 de persoane, Dăncilă a depus un dosar şi a susţinut un interviu.
Viorica Dăniclă este absolventa Facultăţii Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi de la Institutul de Petrol şi Gaze. Ulterior, a terminat şi un master în Spaţiul Public European la SNSPA
Viorica Dăncilă l-a susţinut pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia BNR în 2019, în ciuda faptului că Liviu Dragnea voia instalarea unei alte conduceri la banca centrală. De asemenea, în scandalul repatrierii rezervei de aur a BNR, Dăncilă a semnat un punct de vedere al guvernului în care arăta că orice modificare a statului BNR – ceea ce era cazul cu legea promovată de Liviu Dragnea – trebuie avizată de Banca Centrală Europeană, notează G4Media.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.