Marcel Ciolacu a fost ales sâmbătă preşedinte al PSD cu 1.310 voturi. Contracandidatul său, Eugen Teodorovici, a avut 91 de voturi, potrivit anunţului făcut de Decebal Făgădău, preşedintele Comisiei de numărare a voturilor. Ciolacu a declarat după alegerea în funcţie că este onorat dar îl şi responsabilizează această poziţie. El a mai spus că atunci când se uită în oglindă vede exact cât de înalt şi cât de mare este, fiind o replică la criticile pe care i le-a adus liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu.Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă, întrebat cine din partid va deconta o posibilă pierdere de către PSD a alegerilor locale, că va îşi va asuma în totalitate scorul la scrutin, iar decontul va fi al său personal. Acesta a adăugat că cine va câştiga localele va câştiga apoi şi alegerile parlamentare. Marcel Ciolacu a anunţat că va lansa o invitaţie pentru ca Eugen Teodorovici să facă parte din echipa PSD aleagă la Congres. El i-a transmis fostului ministrul de Finanţe că trebuie să înţeleagă că partidul este o entitate care depăşeşte jocul singular, iar „filmele cu Chuck Norris cu lupul singuratic erau, dar prin anii ‘75”.
UPDATE - Marcel Ciolacu: O să îl invit pe Eugen Teodorovici să se alăture acestei echipe şi să înţeleagă că o entitate cum e PSD depăşeşte jocul singular
„O să mai fac un lucru, acum mi-l conferă funcţia de preşedinte, o să îl invit pe Eugen Teodorovici să se alăture acestei echipe şi să înţeleagă că o entitate cum e PSD depăşeşte jocul singular. Filmele cu Chuck Norris cu lupul singuratic erau, dar prin anii ‘75”, a afirmat Marcel Ciolacu, sâmbătă după ce a fost ales la şefia partidului în Congres.
Întrebat pentru ce funcţie va urma să fie parte Eugen Teodorovici a echipei de conducere, Ciolacu a răspuns: „I-am făcut un apel public în faţa dvs şi sunt ferm convins că întreaga echipă vom găsi soluţia cea mai bună”.
Acesta a adăugat că într-o echipă nu toată lumea gândeşte la fel, iar opiniile divergente sunt bune, însă atunci când e luată o decizie în forurile partidului, ea trebuie respectată de toată lumea.
„O echipă nu înseamnă că gândim cu toţii la fel. Vă daţi seama ce plictiseală ar fi la şedinţele noastre dacă toţi am gândi la fel? Este şi normal să avem opinii divergente. Important este, când luăm o decizie să fie respectată de către toată lumea. Cine nu o respectă, îşi vede de drumul lui”, a conchis Ciolacu.
UPDATE - Ciolacu: Mă simt împlinit în visul meu şi al domnului Stănescu că am reuşit astăzi să facem cea mai performantă echipă în acest moment în PSD
„Din numărul total de 1.509 delegaţi aleşi, a fost înregistrată prezenta 1.460 delegaţi. Comisia a procedat la numărarea voturilor exprimate. Total buletine de vot 1.509. Au fost exprimate 1.450 de voturi. 49 de voturi au fost nule. Pentru Eugen Orlando Teodorovici au fost 91, iar pentru moţiunea „Reconstrucţia PSD 1.310. Se declară câştigătoare moţiunea „Reconstrucţia PSD””, a anunţat Decebal Făgădău.
„Aş dori să vă mulţumesc pentru votul de astăzi, sunt onorat, dar sunt foarte obligat. Dragi camarazi, votul de astăzi nu este dat lui Marcel Ciolacu, votul de astăzi este dat unei echipe a PSD. Marcel Ciolacu vă asigură de două lucruri, ca să fiu foarte bine înţeles şi auzit de la Bucureşti până la Vaslui. Marcel Ciolacu când se trezeşte dimineaţa se în oglindă şi vede foarte bine şi cât este de înalt şi cât este de mare. Am dus aproape 9 luni de zile, împreună cu Paul Stănescu tot echilibrul în acest partid. Nu m-am grăbit nici eu, nici Paul Stănescu să facem alegeri hazardate sau să încropim echipe pe genunchi, doar de dragul de a fi aleşi. Am avut răbdarea necesară, timpul de a vorbi cu fiecare coleg în parte şi de a găsi cele mai bune soluţii pentru PSD, într-un timp foarte scurt până la două examene atât de importante nu numai pentru PSD, ci şi pentru România. Mă simt împlinit în visul meu şi al domnului Stănescu că am reuşit astăzi să facem cea mai performantă echipă în acest moment în PSD”, a declarat Ciolacu după ce a aflat rezultatul votului.
„Cu adevărat cu toţii suntem trecători, cu toţii suntem de înlocuit. Nu este nicio problemă, este în firea lucrurilor. S-ar putea pe viitor mulţi oameni din această echipă să fim competitor în interiorul PSD. Nu e un lucru rău. E dimpotrivă un lucru normal. Vreau să avem cu totul şi cu totul altă abordare în interiorul partidului, dar mai ales în afara partidului faţă de români. Să fim mai responsabili, să credem în noi, să ne sprijinim unii pe alţii şi să nu mai semănăm neîncredere între noi colegii. Eu o să mă ţin de absolut toate promisiunile. De fapt, pe lângă multele defecte pe care le am, am poate o calitate – aceea de a mă ţine de cuvânt întotdeauna”, a conchis Ciolacu.
Buzatu, critic faţă de Ciolacu / Vasilescu: Guvernul Orban, „Guvernul o să” / Firea: Trebuie bani pentru baronii galbeni / Ciolacu: PSD s-a bazat de-a lungul timpului pe tătuci / Guvernul Orban trebuie să plece
Liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu l-a criticat pe Marcel Ciolacu, care a spus că „vremea tătucilor a apus”. El a adăugat că probabil liderul interimar al PSD s-a referit la „tătucul Stalin”, despre care nu ştie să fi făcut parte din PSD şi poate ar trebui să existe mai multă atenţie în exprimare, pentru că printre foştii lideri ai partidului s-au numărat şi Ion Iliescu şi Adrian Năstase. Olguţa Vasilescu a declarat la Congresul PSD că a numit Cabinetul Orban „Guvernul o să”, pentru că tot promit că fac lucrurile şi iau măsuri, însă nu livrează nimic. Gabriela Firea a afirmat că PSD trebuie să fie alături de oameni, iar social-democraţii să se prezinte aşa cum sunt. Primarul Capitalei a vorbit şi despre plecările din PSD la PNL şi a făcut referire la o vorbă din popor „chiar şi baronii galbeni iubesc trădarea, dar nu îi iubesc pe trădători”. Liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu a declarat că în mandatul său, PSD va rămâne strict pe agenda românilor, iar justiţia va rămâne acolo unde îi este locul, în sala de judecată. El a precizat că dintre toate guvernările de dreapta cea a lui Ludovic Orban din ultimele nouă luni a fost cea mai rea, iar Executivul trebuie să plece. El a susţinut că PSD s-a bazat de-a lungul timpului pe tătuci, iar acest lucru nu a făcut bine nici partidului, nici României. El a adăugat că „vremea tătucilor a apus”.
UPDATE - Buzatu: Vechile metode le coroborez aici cu exprimarea lui Marcel Ciolacu care a spus că a trecut vremea tătucilor. Cred că s-a referit la tătucul Stalin. Poate că e bine ca la adresa liderilor noştri din trecut să ne exprimăm cu mai multă atenţie
„Permiteţi-mi să vă spun că mă voi adresa astăzi dvs ca un membru de partid. Eu nu cred că sunt membri de partid simpli şi membri cu moţ. Am auzit în luările de cuvânt ale distinşilor colegi fel de fel de lucruri despre importanţa acestui Congres al PSD. Eu sunt unul dintre aceia care m-am luptat din răsputeri ca acest Congres să fie un Congres ordinar al partidului, să fie un Congres la termen, să fie un Congres desfăşurat pe baze statutare serioase şi nu pe modificări şi încropeli făcute la repezeală, astfel încât să ne cadă cât mai bine atunci când trebuie să participăm la procesul democratic al alegerii structurilor de decizie ale PSD”, a afirmat Dumitru Buzatu, sâmbătă la Congresul PSD.
Acesta a adăugat că aveam impresia că acum 30 de ani s-a înscris deja într-un partid modern, făcând referire la afirmaţiile lui Ciolacu potrivit cărora PSD trebuie să se schimbe dintr-un partid conservator, într-unul modern.
„Am auzit astăzi că vrem să ne transformăm dintr-un partid conservator, într-un partid modern. Eu credeam acum 30 de ani că m-am înscris într-un partid modern deja, dar sigur modernismul nu e propietatea nimănui şi evident apreciez această tendinţă de a vă situa în linia modernismului şi de a înlătura vechile metode. Vechile metode le coroborez aici cu exprimarea domnului preşedinte interimar care a spus că a trecut vremea tătucilor. Cred că s-a referit la tătucul Stalin pe care chiar şi eu, care nu sunt atât de noi în PSD, nu îl recunosc ca a fi făcut parte vreodată din PSD. Poate că e bine ca la adresa liderilor noştri din trecut să ne exprimăm cu mai multă atenţie, că printre aceştia a fost Ion Iliescu, Adrian Năstase şi ar fi cazul să ne măsurăm un pic înălţimea, chiar dacă rigla sau ruleta pe care o folosim arată câteva sute de centimetri”, a completat Buzatu.
Liderul PSD Vaslui a precizat că schimbarea în PSD nu trebuie să fie doar „o cosmetizare” a conducerii.
„Vreau să cred stimaţi colegi, după ce am făcut acest efort extraordinar şi sigur din punct de vedere al spectacolului a ieşit foarte bine reuniunea noastră de astăzi, înţelegem cu toţii că nu e vorba aici de o cosmetizare aşa a conducerii, a schimba câteva feţe, conform dictonului – feţe noi. Nu e vorba aici de a ne supune în permanenţă percepţie momentane. I-am auzit şi astăzi pe unii dintre colegi spunând că vom respecta întotdeauna opinia oamenilor. Eu am crezut că am ascultat cu atenţie şi am încercat să traducem în măsuri, în politici foarte serioase, opinia oamenilor. În acelaşi timp, v-am spus de mai multe ori că opinia nu e cel mai tare element de cunoaştere şi uneori opiniile sunt false şi noi, care trebuie să facem analize foarte serioase, uneori trebuie să ne asumăm combaterea opiniilor false”, a mai spus Dumitru Buzatu.
El a mai precizat că Marcel Ciolacu a avut o exprimare nefericită şi când a vorbit despre PSD care să devină partidul clasei de mijloc. Buzatul a afirmat că avea impresia că toate partidele social-democrate din lumea contemporară sunt unele de integrare care se referă la toate clasele şi categoriile sociale.
„Cu toate imperfecţiunile acestui Congres, cu tot programul acesta pe care nu m-am mai ocupat să îl critic foarte sever. Aş aminti aici doar acea formulare extrem de nefericită privind partidul clasei de mijloc. Eu credeam că partidele social-democrate din lumea contemporană modernă, aşa cum zic domniile voastre, sunt partide integrare şi se referă la toate clasele sociale şi grupurile, categoriile sociale ale căror năzuinţe încearcă să le studieze, pentru care formulează politici, găsind acel numitor comun tuturor care să conducă la mai multă bunăstare, la mai multă înţelegere şi la un mecanism democratic de afirmare”, a conchis Buzatu.
UPDATE - Grindeanu anunţă că pleacă de la ANCOM, dacă va fi ales în conducerea PSD
Fostul premier Sorin Grindeanu a anunţat sâmbătă că va pleca din funcţia de preşedinte ANCOM mult mai devreme de cele 90 zile prevăzute de lege, dacă va fi ales la conducerea PSD, în funcţia de prim-vicepreşedinte. Fostul premier a adăugat că PSD trebuie să înveţe din greşelile făcute în perioada în care a fost condus de Liviu Dragnea, ca să nu le mai repete, precizând că toate lucrurile bune făcute de social-democraţi în cei trei ani de guvernare trebuie reluate şi aplicate şi mai bine.
Olguţa Vasilescu a declarat la Congresul PSD de sâmbătă că percepţia PSD, după aproape un an de guvernare PNL s-a schimbat foarte mult. Ea a precizat că a numit Cabinetul Orban „Guvernul o să”, pentru că tot promit că fac lucrurile şi iau măsuri, însă nu livrează nimic. Aceasta a dat ca exemplu dublarea alocaţiilor sau mărirea pensiilor cu 40%, acţiuni care nu au fost făcute de Guvernul liberal.
UPDATE - Firea: Există o vorbă veche din popor – chiar şi baronii galbeni iubesc trădarea, dar nu îi iubesc pe trădători
Redăm mai jos parte din declaraţiile Gabrielei Firea la Congresul PSD de sâmbătă:
„- Ce ştie Guvernul şi noi nu ştim? Ce se va întâmpla peste trei săptămâni când începem şcolile? Ce se întâmplă în laboratoarele PNL? E atât de grav, dacă e atât de grav de ce începem şcolile? Europa revine la viaţă. Cred că noi suntem aceia care trebuie să fim aproape de oameni, deoarece doar noi am luptat nu doar cu virusul, ci şi cu nepăsarea Guvernului care doar a dat oamenilor amenzi, le-a făcut dosare penale şi a instituit dictatura. Noi am dus greul şi nu o spunem ca o laudă. Vreau să atragem atenţia Guvernului că noi am rămas secătuiţi de resurse, că au promis că decontează carantina în spitale. Nu s-a decontat nimic. Unde sunt banii? Păi normal, că trebuie bani pentru baronii galbeni, dar eu dau zilnic nas în nas pe holurile Guvernului şi ministerelor de baronaşi galben.
- Se vorbeşte intens despre faptul că PSD trebuie să se înnoiască, eventual să fie altul. Cred că în primul rând trebuie să fim noi cei adevăraţi şi care am avut anticorpi şi faţă de cei care ne-au stricat numele. Până la urmă am ştiut să ne facem ordine în propria casă. Avem strategii, programe, proiecte. Toate sună bine, toate sunt foarte bune, nu? Dar dacă rămânem cu ele doar pe hârtie, nu înseamă că au dreptate românii - e aceeaşi Mărie, cu altă pălărie. Eu propun nu să o schimbăm pe Maria, doar să ne uităm din când în când la pălărie. Dacă schimbăm, numele, sigla, conducerea, poate chiar sediul, nu înseamnă că s-a produs vreo revoluţie, pentru că adevărata revoluţie e în fiecare clipă, alături de oameni.
– Dacă Bucureştiul e împânzit de afişe, i-au uitat pe oameni. Mulţi ies şi zic suntem 6,7 partide, ne-am coalizat. Şi oamenii unde sunt, unde au rămas? În CGMB au votat împotriva modernizării spitalelor, pentru că a propus Gabriela Firea, au votat împotriva înnoirii parcului auto, pentru că a propus Gabriela Firea. Întotdeauna au votat împotrivă. Atunci de ce să îmi fie mie ruşine? Lor să le fie ruşine. Eu nu am făcut nimic în viaţă, nici cea privată, nici cea politică, de care să îmi fie ruşine. De ce să plec eu capul? Ştim cine a greşit şi cine a plecat. Nu putem plăti la nesfârşit pentru erorile de acum ceva timp. Trebuie să fim evaluaţi pentru ceea ce facem, nu pentru istorie. S-a dat votul pentru istorie.
- Ni s-au pus ştampile, etichete, s-a aruncat anatema, suntem demonizaţi, plăcuţele şi aşa mai departe. Eu cred că trebuie să ne luăm viitorul în propriile mâini. Am fost, suntem şi categoric vom fi alături de români, cu toată puterea noastră. Nu ne ascundem sub nicio umbrelă, slogan. Suntem în faţa dumneavoastră. Ştiu că sunt colegi, consilieri judeţeni, primari, care se simt trădaţi. Când ne depuneam candidaturile, aflam că încă unul a mai plecat la PNL, că deh sunt la guvernare au ce oferi. Dragi colegi, capul sus, fruntea sus. Există o vorbă veche din popor – chiar şi baronii galbeni iubesc trădarea, dar nu îi iubesc pe trădători. Să îi ajutăm pe oameni. Oameni în primul rând”.
UPDATE - Ciolacu: PSD s-a bazat de-a lungul timpului pe tătuci
Marcel Ciolacu a afirmat că PSD s-a bazat de-a lungul timpului pe tătuci, iar acest lucru nu a făcut bine nici partidului, nici României. El a adăugat că „vremea tătucilor a apus”. Acesta a prezentat şi echipa care va face parte din conducerea formaţiunii, dacă va fi ales la şefia PSD.
UPDATE - Principalele declaraţii ale lui Marcel Ciolacu la Congresul PSD:
„România are nevoie de PSD. România are nevoie de o stângă puternică. Are nevoie de siguranţă, reconstrucţie şi creşterea nivelului de trai. Astăzi doar PSD reprezintă stânga românească şi valorile sale. Vrem să rămânem un partid conservator, care se uită mai degrabă în spate, în trecut sau vrem să ne transformăm în partid modern, care se uită spre viitor, spre progres? Societatea românească s-a schimbat, la fel şi nevoile românilor. Vrem să ascultăm oamenii sau să rămânem prizonierii vechilor metode de a face politică. PSD îi va apăra pe cei vulnerabili, pe mame şi copii, pe cei tineri. Dar trebuie să fim aproape de toţi românii din clasa de mijloc, lângă toţi românii care muncesc în HORECA, lângă medici, lângă fermieri, cei care trudesc din greu pentru micile afaceri de familie, lângă cei care vor să se întoarcă în ţară. Suntem puţini în această sală, dar foarte mulţi în ţară. Sunteţi mulţi care aţi muncit enorm în partid. Aţi avut, la fel ca şi mine, rezultate bune. Aţi construit organizaţii puternice. Au fost cazuri când munca noastră a fost irosită de cei care au crezut că pot folosi PSD ca pe o cheie la justiţie. Trebuie să ne rupem astăzi de acest trecut. Justiţia trebuie făcută în sala de judecată, nu la partid, nu la televizor, nu la Administraţia Prezidenţială. Reforma în justiţie trebuie făcută de magistraţi, de CSM, de asociaţii.
În mandatul meu, PSD va rămâne strict pe agenda românilor, iar justiţia acolo unde îi este locul, în sala de judecată. Astăzi suntem hotărâţi să lăsăm greşelile trecutului în spate. Reconstruţia PSD a început. Viitorul PSD e legat de apărarea valorilor în care credem solidaritate, echitate şi şanse egale pentru toţi. Viitorul PSD înseamnă criterii de performanţă pentru cei care ocupă funcţii publice. Viitorul PSD înseamnă toleranţă zero faţă de corupţie şi abuzuri. Viitorul PSD înseamnă o strânsă colaborare cu familia social-democrată europeană. Aceasta e calea PSD, a unui partid modern, cu privire spre viitor şi atent la nevoile cetăţenilor.
Sunt de 30 de ani în PSD şi sunt mândru de asta. De fiecare dată când am fost la guvernare am luat măsuri corecte care au generat creştere economică. Vreau să fim cu toţii mândri că facem parte din partidul care întotdeauna am pus oamenii pe primul loc. Trebuie să fim mândri că am fost iuniţi şi am rezistat în faţa lui Iohannis şi a unor forţe care au avut un singur obiectiv – dispariţia PSD. Vă mulţumesc că în faţa crizei sanitare aţi ales să nu face politică demagogică. Vă mulţumesc pentru că v-aţi mobilizat foarte repede şi le-aţi asigurat celor din linia 1 materiale şi echipamentele sanitare necesare.
Toate guvernările de dreapta au făcut rău României, dar cele 9 luni de guvernare a lui Orban le-au întrecut pe toate. Acest Guvern a îndatorat ţara pe trei generaţii. PNL şi Iohannis se împrumută cu 1.000 euro pe secundă, dar la români şi firmele româneşti nu a ajuns niciun leu. Raporturile Curţii de Conturi şi anchetele DNA arată jaful făcut de PNL. Un guvern care apără interlopii şi pedofilii trebuie să plece. Un guvern care nu creşte salarii şi pensii trebuie să plece. PSD va continua să îi apere pe cei care au muncit o viaţă şi care merită o pensie decentă. Trebuie să vorbim de creşterea alocaţiilor, a salariului minim, trebuie să protejăm veniturile şi să apărăm drepturile tuturor angajaţilor, mai ales ale celor din companiile private care muncesc mai mult de opt ore pe zi”.
UPDATE - Ciolacu: Este un eveniment special al PSD
„Sunt ferm convins că e un moment de răspântie în viaţa politică, atât internă, a partidului, cât şi la toată scena politică românească”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat înaintea Congresului de sâmbătă, cum comentează faptul că Vasile Dâncu a spus acesta este „Congresul ultimei şanse” şi că PSD a pierdut în 3 ani jumătate din electorat.
El a adăugat că este un Congres diferit, care este organizat în condiţii deosebite, în contextul pandemiei de COVID-19, însă probabil partidele vor trebui să se obişnuiască, din păcate, cu acest lucru.
„Este un eveniment special al PSD, chiar dacă Congresul nu mai este în modul clasic, fizic, este un Congres 90% online, dar cu respectarea legilor şi a statutului. (...) PSD arată că are capacitatea de a se adapta noului, viitorului şi partidele nu au altă alternativă de a ţine Congrese decât în această formă”, a completat Ciolacu.
Întrebat când va fi Congresul ordinar al PSD, Ciolacu a spus: „Anul viitor, cum e şi normal, va avea loc un Congres ordinar, cu alegeri de la bază la vârf, în sistem clasic”.
UPDATE - Vasile Dâncu: Sper că azi vom reuşi, împreună cu colegii, să dăm partidului o nouă şansă, o nouă direcţie
„PSD trebuie să recunoaştem a trecut printr-o criză. A pierdut în 3 ani jumătate din electoratul pe care îl avea. Acest Congres este Congresul ultimei şanse. Sper că azi vom reuşi, împreună cu colegii, să dăm partidului o nouă şansă, o nouă direcţie. Încercăm astăzi să resetăm ceea ce a fost până acum neadecvat realităţii din România şi să facem un proiect care să dureze cât mai mult, măcar 4 ani, deşi va fi şi un Congres după alegeri”, a afirmat Vasile Dâncu.
El a precizat că sunt benefice controversele în partid, chiar dacă nu dau bine ca imagine, însă scopul PSD este de a fi unit.
„Le mulţumesc celor care m-au contestat, pentru că dacă nu mă contestau nu ar fi avut nicio semnificaţie venirea mea în partid. Trebuie să recunoaştem diferenţele şi eu trebuie să recunosc diferenţele celor care mi se opun, dar scopul nostru e de a uni partidul. Sper că colegii din sud vor înţelege mai bine cultura politică a oamenilor din Ardeal. Eu înţeleg foarte bine ce se întâmplă în organizaţiile din Sud acolo unde e mai multă performanţă politică, în sensul de voturi. Cred că împreună vom putea face lucruri mai bune în viitor. Întotdeauna controversele ajută în partid, deşi în afară poate nu dau bine”, a explicat Dâncu.
Întrebat cum comentează reproşurile unora că are o apropiere de anumite servicii secrete din România, Vasile Dâncu a răspuns: „Asta e o tâmpenie pe care au tot spus-o unii legată de prietenia mea din copilărie cu un anumit lider trecut al Serviciilor. Nu are nicio legătură nici cu activitatea mea politică, nici cu activitatea mea în zona publică. Se poate verifica asta acum. Este transparenţă peste tot şi vă rog să verificaţi fiecare dintre dvs, dacă doriţi”.
ŞTIREA INIŢIALĂ - Eugen Teodorovici a depus joi o cerere la Tribunalul Bucureşti în care solicita amânarea Congresului. În document, el a acuzat că actuala conducere interimară a PSD este una ilegitimă, doar el fiind ales legitim la Congresul din 29 iunie 2019 pentru funcţia de preşedinte executiv al partidului. Tribunalul Bucureşti a respins vineri, ca inadmisibilă, solicitarea lui Teodorovici.
Potrivit programului transmis de către PSD, la eveniment vor susţine discursuri Marcel Ciolacu, Gabriela Firea, Paul Stănescu, Lia Olguţa Vasilescu, Radu Moldovan, Decebal Făgădău, Gabriel Zetea, Dumitru Buzatu, Daniel Băluţă, Dragoş Benea, Victor Negrescu, Vasile Dâncu şi Sorin Grindeanu.
Pe lista vorbitorilor nu figurează însă Eugen Teodorovici, singurul contracandidat al lui Marcel Ciolacu la şefia PSD.
De la 13.05 până la 14.00 se va desfăşura votul secret pentru alegerea conducerii naţionale a PSD, conform sursei citate. Procesul verbal cu echipa câştitoare va fi citit, de la ora 14.00 de către preşedintele Comisiei de numărare a voturilor Decebal Făgădău, iar la 14.05 va fi susţinut un discurs de către preşedintele ales al PSD.
Un număr de 1.509 delegaţi vor fi în 38 de centre teritoriale care vor fi amenajate în spaţii deschise care permit prezenţa a maximum 50 persoane, distanţate corespunzător. La Bucureşti va exista un spaţiu, al 39-lea, la Palatul Parlamentului, unde vor fi cel mult 20 de delegaţi.
„În cele 38 de centre teritoriale vor exista urne, unde se va vota pe buletine de vot. Toate centrele teritoriale vor fi dotate cu aparatură audio-video pentru transmitere live a acestui eveniment, iar toată lumea va avea pe ecrane la imaginile din toate celelalte centre”, a explicat miercuri Lucian Romaşcanu.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.