Raluca Turcan, preşedintele PNL Sibiu, susţine că nu priveşte relaxată candidatura liderului AUR George Simion la alegerile prezidenţiale. Raluca Turcan este de părere că atacurile dintre partenerii de guvernare PSD şi PNL, dar şi dificultăţile economice ale românilor i-au îndreptat pe oameni către „soluţii extremiste”. ”Oare chiar sunt oameni care pot să creadă că un preşedinte ar putea să taie creditele la bănci? Asta oferă extremismul în România”, a susţinut Raluca Turcan, la Prima TV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Nu vreau să fiu nici arogantă, nici superioară. Cred că bătălia pentru preşedinţie nu va fi una uşoară. Depinde foarte mult ce candidat va avea PSD, dacă Mircea Geoană va candida independent. Şi nu privesc relaxată nici prezenţa reprezentantului partidului extremist AUR. Vă spun de ce. După o perioadă în care, PNL şi PSD, fiind la guvernare, s-au atacat reciproc, anul acesta a fost mai domol şi coaliţia a funcţionat mai bine, dar în 2023 a fost măcel. Era o bătălie între PSD şi PNL de parcă nu erau în acelaşi guvern. Şi am dezamăgit oameni. Deci aceste atacuri între PSD şi PNL au îndreptat oamenii către formule extremiste. Dificultăţile economice, pentru că a fost o perioadă dificilă, de asemenea au nemulţumit o mare parte din oameni. Şi agresivitatea limbajului şi concentrarea pe discursuri superficiale, care stârnesc emoţie şi par că anihilează raţiunea, au condus la un procent semnificativ de opţiuni pentru formule extremiste. De aceea şi noi avem datoria să le spunem oamenilor că extremismul este cu adevărat un pericol pentru că îndepărtează ţara de la traseele democratice care pun preţ pe drepturile omului, pe funcţionarea economiei după principii sănătoase, nu că anulăm creditele la bănci. Mă întreb: Oare chiar sunt oameni care pot să creadă că un preşedinte ar putea să taie creditele la bănci? Asta oferă extremismul în România”, a spus Raluca Turcan, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV. 
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
 
Săptămâna trecută, zeci de oameni s-au aşezat la coadă, în Bucureşti şi Cluj, iar săptămâna aceasta la Bacău, pentru a semna un contract de înscriere la ”Planul Simion”, programul prezidenţial lansat de liderul AUR. George Simion a promis apartamente cu două camere la preţul de 35.000 de euro, cu condiţia să iasă preşedinte. 
 
”Practic, ca să înţeleagă orice român, la un credit actual, la o rată de 4.000 de lei, vor trebui să plătească numai 2.200 de lei. Le reducem în jur de 30-35%, dobânda actuală. Noi vrem să investim în piaţa forţei de muncă locală, vrem să investim în materiale de construcţii, din care marea majoritatea sunt cumpărate din România. De fapt, cel mai mare avantaj al acestui program de construcţii de locuinţe este faptul că banii rămân în ţară şi repornim economia românească”, a susţinut liderul AUR.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.