Ministrul liberal al Culturii Raluca Turcan afirmă, într-o postare pe Facebook, că n ultimii 4 ani şi jumătate, PNL a promovat un model solid de creştere economică, bazat pe investiţii publice la cote istorice,, şi că este neplăcut şi incorect faptul că unii politicieni îşi arogă astăzi pe nedrept deciziile bune luate de PNL la guvernare, deşi, faţă de unele măsuri, unii şefi de partide chiar şi-au manifestat opoziţia. Fără a preciza la cine se referă, ea face afirmaţia la finalul unei enumerări a măsurilor PNL vizând majorarea veniturilor pensionarilor, a salariilor în educaţie, sănătate şi administraţie, sprijinirea persoanelor vulnerabile reducerea decalajelor faţă de statele dezvoltate din UE şi acordarea de granturi şi de ajutoare financiare pentur firmele româneşti afectate de diferitele crize succesive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”În ultimii 4 ani şi jumătate, PNL a promovat un model solid de creştere economică, bazat pe investiţii publice la cote istorice, pe atragerea de fonduri europene şi pe un sistem fiscal bazat pe cota unică de impozitare”, scrie Turcan.
Ea afirmă că acest lucru a permis liberalilor să realizeze majorări substanţiale ale veniturilor pensionarilor, chiar şi în perioadele cele mai dificile de criză, subliniind că  punctul de pensie s-a majorat cu peste 60% numai în ultimii 4 ani.
Conform Ralucăi Turcan, modelul de creştere economică promovat de PNL a permis acoperirea majorărilor salariale substanţiale din educaţie, sănătate, administraţie şi pregătirea viitoarei legi a salarizării, sprijinirea persoanelor vulnerabile, aflate în dificultate financiară, prin acordarea de carduri sociale pentru alimente, prin compensarea preţurilor la facturile de energie şi prin alte măsuri sociale susţinute din fonduri europene, reducerea substanţială a decalajelor faţă de statele dezvoltate din Uniunea Europeană, acordarea de granturi şi de alte ajutoare financiare pentru întreprinderile româneşti afectate de crizele succesive.
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
”Este neplăcut şi incorect faptul că unii politicieni îşi arogă astăzi pe nedrept deciziile bune luate de PNL la guvernare, deşi, faţă de unele măsuri, unii şefi de partide chiar şi-au manifestat opoziţia”, conchide Raluca Turcan.

Secretarul general al PSD Paul Stănescu a declarat marţi că ”investiţiile au depăşit orice închipuire a cuiva şi nu numai din fonduri europene, ci şi investiţii din fonduri proprii”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.