Liderul PMP Eugen Tomac îl acuză pe fostul preşedinte al partidului, Cristian Diaconescu, că prin procesele deschise împotriva PMP ”face jocurile PSD şi PNL”. Cristian Diaconescu a contestat în instanţă realegerea lui Eugen Tomac în funcţia de preşedinte al partidului. Miza procesului e importantă, în condiţiile în care Eugen Tomac încă nu e recunoscut ca preşedinte al PMP din punct de vedere juridic, deci nu va putea semna listele de candidaţi la cele patru rânduri de alegeri din 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Noi suntem hărţuiţi de vreo doi ani de zile cu zeci de procese în instanţă pentru un motiv foarte simplu: majoritatea, şi când spun majoritatea mă refer la toţi preşedinţii de organizaţii din PMP, i-au spus domnuluI Diaconescu: ”Eşti bun ca om politic în echipa noastră, dar nu de lider, pentru că nu poţi lua decizii!”. În 2021, patru luni de zile nu a convocat nicio şedinţă, a blocat orice dialog, a încercat să ducă partidul într-o zonă periferică, pâna am ajuns în situaţia în care ne-am trezit cu George Simion într-o şedinţă a PMP, care a discutat despre o fuziune PMP-AUR. Acel moment a umplut paharul şi ne-a obligat pe toţi să luăm decizii. Am organizat nu un Congres, ci două, pentru a demonstra că acest partid este viu, după PSD şi PNL are cei mai mulţi aleşi locali”, a spus Eugen Tomac în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV. 
 
PMP va merge la alegerile din anul 2024 într-o coaliţie alături de USR şi de Forţa Dreptei, susţine Eugen Tomac. 
 
”În momentul de faţă, avem peste 2.300 de consilieri, 50 de primari aproape, zeci de viceprimari, 80 de consilieri judeţeni, oameni care s-au implicat în acest partid nu de ieri, de azi, ci de peste 10 ani. Există deja o legătură foarte puternică şi deciziile se iau prin consens, cele mai multe fiind luate în unanimitate. Opţiunea pe care noi mergem în 2024 este USR-PMP- Forţa Dreptei, într-o construcţie comună. Această decizie nu mai poate fi anulată de nimeni. Evident că aceste tergiversări prin instanţă au un singur obiectiv: de a face jocul PSD şi PNL”, a punctat Eugen Tomac. 
 
Întrebat dacă îl acuză concret pe Cristian Diaconescu că face jocurile PSD şi PNL, Eugen Tomac a răspuns: „Domnul Diaconescu a şi spus-o public că se consultă pe toate temele ba cu Iohannis, ba cu Ciucă. Sunt realităţi”. 
 
Eugen Tomac a demisionat din funcţia d preşedinte al partidului după ce PMP a ratat intrarea în Parlament la alegerile din 2020. În locul său a fost ales Cristian Diaconescu. În februarie 2022, Eugen Tomac a revenit la conducerea PMP, după ce Cristian Diaconescu încercase o fuziune cu AUR. În replică, Diaconescu a contestat în instanţă realegerea lui Tomac, susţinând că nu a fost conformă statutului formaţiunii.
 
”Eu l-am adus pe Cristian Diaconescu în partid. Vă spun sincer că mi s-a părut atunci cea mai onestă soluţie. După ce a fost ales preşedinte, şi-a schimbat complet abordarea şi faţă de mine, şi faţă de majoritatea colegilor. Evident că presiunea a fost pe mine: ”Domnul Tomac, l-ai invitat pe Diaconescu să ne conducă şi ne duce spre prăpastie sau spre AUR. Opreşte această situaţie!”. Şi evident că am încercat prin dialog civilizat, că noi ne cunoaştem de ani de zile. A refuzat. Şi atunci am aplicat instrumentele democratice: convocare congres şi alegeri. Le-a contestat pe toate şi tot speră că cineva din această ţară va anula voinţa a 99% din cei care decid viitorul acestui partid. Nu se poate aşa ceva.  Ţine în procese partidul cu scopul de a face un joc politic”, a concluzionat Eugen Tomac. 
 
În luna iulie, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a suspendat plata subvenţiei către PMP în urma litigiului privind şefia formaţiunii între fostul preşedinte Cristian Diaconescu şi noua conducere reprezentată de Eugen Tomac.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.