Fostul prim-ministru Sorin Grindeanu a fost propus luni de către premierul Mihai Tudose pentru a prelua preşedinţia Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), după ce Adrian Diţă şi-a înaintat, vineri, demisia din funcţie.
Propunerea ca Grindeanu să preia şefia ANCOM a fost înaintată de şeful Guvernului conducerilor celor două Camere ale Parlamentului, urmând că votul să fie dat, cel mai probabil, în plenul reunit de săptămâna viitoare.
Birourile Permanente Reunite au decis luni ca audierea lui Sorin Grindeanu să fie făcută în comisiile de specialitate ale Parlamentului până joi, 26 octombrie. Tot până joi va trebui elaborat şi raportul comisiilor referitor la audiere.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Postul de preşedinte al ANCOM a rămas vacant după ce Adrian Diţă şi-a înaintat, vineri, demisia din funcţie la numai cinci luni de la numirea în acest post de către Parlament.
Diţă a fost numit în funcţie în luna mai, preluând conducerea ANCOM de la Cătălin Marinescu.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spusese marţi, la Parlament, că este de acord cu schimbarea şefului ANCOM şi nu a negat că la şefia instituţiei ar putea fi numit fostul premier Sorin Grindeanu.
Pe 11 mai, Adrian Diţă a fost numit de către plenul reunit al Parlamentului, în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale în Comunicaţii, cu 236 voturi ”pentru” şi zece ”împotrivă”.
Adrian Diţă, a ocupat, din noiembrie 2015 până în mai 2017, funcţia de director de afaceri publice în cadrul Telekom România. Totodată, din martie 2011 până în mai 2017, a avut şi funcţia de director în cadrul Romconnection Consulting, potrivit contului de LinkedIn. În perioada 2010-2011, a fost director de Coporate Affairs în cadrul International Railway Systems, grup controlat de omul de afaceri Cristian Burci. În perioada iunie 2004 – ianuarie 2010, a avut funcţia de director de Corporate Affairs în cadrul Vodafone România.
Guvernul Grindeanu a modificat, pe 27 aprilie, prin ordonanţă de urgenţă, legea de funcţionare a ANCOM, statuând că numirea preşedintelui şi vicepreşedinţilor acestei instituţii se va face de către plenul reunit al Parlamentului, la propunerea Guvernului.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.