Un sondaj comandat de PNL arată că, dacă duminică ar avea loc alegeri prezidenţiale, preşedintele PSD Marcel Ciolacu s-ar afla pe primul loc, cu 25% din voturi, Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, pe locul doi, cu 16%, în timp ce Mircea Geoană, ca şi candidat independent, s-ar clasa pe locul 3, cu 14%. ŞI în privinţa alegerilor parlamentare, PSD se află pe primul loc, cu 31%, urmat de Partidul Naţional Liberal, cu 22% şi de AUR, cu 14%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit sondajului comandat de PNL, în privinţa intenţiilor de vot la alegerile prezidenţiale, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, se află pe primul loc, cu 25% din voturi, Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, pe locul doi, cu 16%, în timp ce Mircea Geoană, ca şi candidat independent, se află pe locul 3, cu 14%.

Liderul AUR George Simion şi Elena Lasconi, preşedinta USR ar primi 13%, iar Diana Şoşoacă, preşedinta S.O.S, ar primi 11%. Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, ar luat 3%, Ludovic Orban din partea Forţa Dreptei, 1%, iar Cozmin Guşă, ca independent, 1%.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

La întrebarea cu ce partid veţi vota la alegerile parlamentare din 1 decembrie, sondajul arată că pe primul loc se află Partidul Social Democrat, cu 31%, urmat de Partidul Naţional Liberal, cu 22% şi de AUR, cu 14%. USR ar primi 13% din voturi iar S.O.S, partidul Dianei Şoşoacă, 10%.

UDMR ar lua 5% din voturi, Forţa Dreptei, REPER şi PMP având 1% iar alte partide – 2%.

Sondajul a fost realizat de The Center for International Research and Analyses (CIRA), în perioada 24.08.2024 – 30.08.2024. Volumul eşantionului a fost de 1099 de subiecţi iar metoda culegerii- Face-to-Face, pe teren, la domiciliul respondenţilor. Marja de eroare este de +/- 3%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.