Senatul a adoptat luni tacit, ca prim for sesizat, un proiect de lege iniţiat de mai mulţi parlamentari PSD care modifică unele prevederi din Legea 82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Astfel, terenurile „din perimetrul Rezervaţiei, domeniul public de interes naţional pe care sunt amplasate active deţinute de persoane fizice sau juridice pot fi închiriate de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, administratorul legal al domeniului public de interes naţional din teritoriul Rezervaţiei, prin încredinţare directă către deţinătorii legali ai acestor active”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Propunere legislativă a PSD modifică articolul 10 alineatul (12) din Legea 82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” iniţiat de PSD.

„Terenurile din perimetrul Rezervaţiei, domeniul public de interes naţional pe care sunt amplasate active deţinute de persoane fizice şi/sau juridice pot fi închiriate de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, administratorul legal al domeniului public de interes naţional din teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, prin încredinţare directă către deţinătorii legali ai acestor active, prin aplicarea taxelor stabilite de către Ministerul Finanţelor în colaborare cu autoritatea publică centrală pentru mediu, ape şi păduri”, arată modificarea propusă prin proiectul de lege adoptat tacit de Senat. 

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În forma în vigoare, alineatul 12 prevede că: „Terenurile din perimetrul rezervaţiei, domeniu public de interes naţional, aflat în administrarea Administraţiei Rezervaţiei, pe care sunt amplasate active deţinute de persoane fizice şi juridice pot fi închiriate de Administraţia Rezervaţiei, prin licitaţie publică, în condiţiile legii. Persoanele fizice şi  juridice deţinătoare ale activelor au drept de preemţiune la închirierea acestora”.

Senatul este prim for sesizat pe iniţiativa legislativă, decizională fiind Camera Deputaţilor. 

Alte 13 proiecte de lege au fost adoptate tacit, luni, de Senat.

Printre ele se numără, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.138/2020 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.118/2020 privind aprobarea Programului de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii „IMM LEASING DE ECHIPAMENTE ŞI UTILAJE” şi oroiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.139/2020 privind instituirea cadrului legal pentru acordarea unor ajutoare de stat Societăţii „Compania naţională de transporturi aeriene române - TAROM” S.A. şi Societăţii Blue Air Aviation S.A. pentru compensarea pierderilor economice suferite în contextul pandemiei COVID-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.