Coordonatorul de campanie USR, Cristian Seidler, a declarat că ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a transformat ”Poliţia Română în Poliţia Internetului” şi a precizat că au apărut cazuri de abuz din partea autorităţilor în mai multe judeţe în legătură cu aplicarea legislaţiei electorale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Din păcate, în această zi constatăm că ministrul Predoiu a transformat Poliţia Română în Poliţia Internetului. Au apărut cazuri de abuz din partea autorităţilor în mai multe judeţe din ţară în legătura cu aplicarea legislaţiei electorale”, a declarat Cristian Seidler.
El a dat şi câteva exemple în acest sens. 
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
”La Timişoara, de exemplu, şeful de cabinet al primarului Dominic Fritz a fost sunat de poliţie pentru a-l avertiza că a dat share unei postări a primarului în funcţie. Tot acolo, la Timişoara, preşedinta organizaţiei PMP, Ligia Dugulescu, candidată pentru Consiliul Judeţean şi europarlamentare a fost căutată acasă de poliţie pentru a fi amendată pentru că are imaginea de profil pe o reţea de socializare necorespunzătoare cu standardele Poliţiei Internetului a domnului Predoiu.
Un alt membru al USL Timişoara a fost sunat de poliţie să şteargă o postare şi să vină el la poliţie să îi se dea un avertizment scris”, a mai afirmat coordonatorul de campanie al USR. 
Seidler s-a mai referit şi la o situaţie petrecută în Sălaj. 
”La Sălaj, situaţia este şi mai caraghioasă şi, de fapt, abuzivă. O colegă de-a noastră a fost contactată de poliţie chiar la uşa dânsei pentru că a distribuit pe o reţea de socializare un video al unui domn care nici măcar nu e candidat şi care îndeamnă doar cetăţenii români să iasă la vot. Şi pentru asta poliţia îţi bate la uşă în România. Pare că democraţia deranjează puţin Poliţia Internetului stabilită de domnul Predoiu”, a mai declarat Seidler.
Coordonatorul de campanie al USR a mai adăugat că ”este foarte vigilantă Poliţia Internetului dirijată de domnul Predoiu. Mai bine s-ar ocupa de cazurile de traficanţi de droguri. Dacă ar fi şi acolo atât de vigilenţi, România ar arăta diferit”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.