Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a declarat, după reuniunea la nivelul miniştrilor energiei din statele implicate în realizarea proiectului „Coridorul Verde”, ediţia a VIII-a, la care au luat parte miniştrii energiei din România, Republica Azerbaidjan, Georgia, Ungaria, şi Bulgaria, că pentru noi, acest proiect reprezintă o chestiune de securitate naţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Aproape acum doi ani proiectul a fost lansat, la Bucureşti, un proiect strategic pentru întreaga UE şi a fost prezentă şi doamna preşedintă Ursula von der Leyen. (..) Pentru noi, acest proiect reprezintă o chestiune de securitate naţională. Discutăm foarte mult despre nevoia de diversificare. Dacă vă uitaţi la harta energiei în Europa, în ultimele luni şi zile, veţi vedea că pe Flancul estic plătim un preţ foarte ridicat şi asta este din cauză că nu avem destulă diversificare, a spus ministrul Energiei.

Burduja a precizat că sursele mai ieftine de energie nu ajung întotdeauna la est şi avem nevoie de rute suplimentare pentru securitate, competitivitate şi discutăm şi despre un Coridor Verde.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Burduja a mai arătat că în proiectul "Coridorul Verde" este, de fapt, vorba despre un răspuns îndrăzneţ la trilema energetică.

”Este un efort de echipă şi, aşa cum am spus, Bucureştiul este căminul nostru, dar şi căminul dumneavoastră de acum înainte. Aşteptăm reuniunea numărul nouă a acestei familii, care va avea loc în Baku, şi unde vom vedea, desigur, primele rezultate (..)  cu privire la Studiul de Fezabilitate", a mai spus Burduja. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.