Şeful statului Klaus Iohannis l-a primit, miercuri la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Fundaţiei Friedrich Ebert (Friedrich-Ebert-Stiftung), Martin Schulz, fost preşedinte al Parlamentului European, transmite Administraţia Prezidenţială. Cei doi oficiali au discutat despre noua configuraţie politică a Uniunii Europene, cât şi despre situaţia geopolitică din regiune şi la nivel global, inclusiv evoluţiile conflictului din Ucraina şi modalităţile prin care Uniunea Europeană îşi va putea consolida influenţa şi competitivitatea la nivel global.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a transmis felicitări pentru împlinirea a 30 de ani de la înfiinţarea reprezentanţei Fundaţiei Friedrich Ebert în România şi a exprimat aprecierea faţă de activitatea susţinută a acesteia pentru consolidarea statului de drept, a bunei guvernări şi a democraţiei participative.

În contextul recentelor alegeri pentru Parlamentul European, întrevederea a reprezentat o oportunitate pentru o analiză a noii configuraţii politice a Uniunii Europene şi a priorităţilor sale pentru următoarea legislatură. Preşedintele României a subliniat importanţa unităţii şi a coeziunii la nivel european, în contextul creşterii influenţei forţelor extremiste, dar şi necesitatea stabilirii unor măsuri prin care proiectul european să răspundă mai bine nevoilor cetăţenilor şi să fie adaptat provocărilor actuale şi viitoare.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

La discuţii, au fost abordate şi aspecte privind situaţia geopolitică din regiune şi la nivel global, inclusiv evoluţiile conflictului din Ucraina şi modalităţile prin care Uniunea Europeană îşi va putea consolida influenţa şi competitivitatea la nivel global. Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că ţara noastră va rămâne un factor de stabilitate şi echilibru în regiune şi în Europa, iar consolidarea acestui statut reprezintă un angajament al autorităţilor române.

De asemenea, au fost evocate relaţiile foarte bune dintre România şi Germania, bazate pe o strânsă cooperare bilaterală, la nivel european, aliat şi internaţional. În acelaşi timp, a fost subliniat rolul important al relaţiilor interumane pentru dezvoltarea cooperării româno-germane, fiind evidenţiată contribuţia importantă a minorităţii germane din România şi a comunităţii româneşti din Germania, mai spune sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.