PNL contestă la Curtea Constituţională Legea privind statutul magistraţilor, a anunţat prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan, precizând că este vorba despre o încercare de a opri ”atacul susţinut pe care grupul infracţional din conducerea PSD-ALDE l-a declanşat împotriva României”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”PNL depune contestaţie la Curtea Constituţională pe legea privind responsabilitatea magistraţilor - procurorilor şi judecătorilor - bine cunoscuta Lege 303, prima dintre legile justiţiei marca Florin Iordache care a trecut de Parlamentul României. Scopul acestor contestaţii este de a intra o dată în cadrul constituţional actele normative care ies din Parlamentul României, dar, în acelaşi timp, de a încerca să oprim atacul susţinut pe care grupul infracţional din conducerea PSD-ALDE l-a declanşat împotriva României şi când spun de atac infracţional al acestei grupări din PSD şi ALDE mă refer la tot ceea ce transmite această grupare cetăţeanului de rând, care speră că, într-o Românie în prag de Centenar, europeană şi dezvoltată, legea este aceeaşi pentru toată lumea, regulile sunt respectate de sus până jos, iar forul legiuitor al ţării se îndreaptă spre interesele celor mulţi, şi nu spre interesele celor care au acaparat puterea politică”, a declarat Raluca Turcan.

La rândul său, deputatul Gabriel Andronache a susţinut că, în mod evident, sunt încălcări care ţin de autonomia de reglementare a fiecărei Camere parlamentare în parte.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”De asemenea avem argumente în privinţa încălcării principiului bicameralismului, cât şi alte chestiuni care ţin de procedură. Există însă şi motive intrinseci pe care le-am invocat, care ţin de conţinutul legii, printre care încălcarea principiului separaţiei puterilor în stat şi cel care vizează independenţa judecătorilor şi procurorilor”, a spus deputatul PNL.

În sesizare, liberalii reclamă că legea a fost adoptată cu încălcarea principiului autonomiei Camerelor Parlamentului, a principiului bicameralismului, a dreptului la iniţiativă legislativă, încălcarea Regulamentului Camerei Deputaţilor, a Regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, implicit a principiului legalităţii, precum şi a dispoziţiilor referitoare la interzicerea paralelismului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.