Preşedintele PMP Eugen Tomac a transmis o scrisoare deschisă către liderul PSD Marcel Ciolacu, preşedintele PNL Ludovic Orban, liderul USR Dan Barna şi cel al Pro România Victor Ponta în care solicită adoptarea proiectului de lege al partidului privind eliminarea pensiilor pentru parlamentari şi primari şi iniţiativa care prevede reducerea la 300 a numărului de parlamentari. Ambele proiecte sunt la Camera Deputaţilor, for decizional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Scrisoare deschisă către:
 
Marcel Ciolacu, preşedintele Partidului Social Democrat (PSD)
 
Ludovic Orban, preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL)
 
Dan Barna, preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR)
 
Victor Ponta, preşedintele Partidului Pro România
 
Domnilor preşedinţi,
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Înainte de a îi minţi pe români ce gesturi extraordinare facem, haideţi să facem ceea ce românii aşteaptă: să eliminăm pensiile speciale şi să reducem numărul de parlamentari la 300.
 
Pentru asta avem nevoie doar de UN VOT.
 
Acest VOT trebuie dat în plenul Camerei Deputaţilor, pentru că legea privind eliminarea pensiilor pentru parlamentari şi primari a fost adoptată de Senat şi poate fi consultată aici: https://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2...
 
Ar fi suficient să fie adoptate doar articolele în care sunt vizate pensiile pentru politicieni astfel încât să fim siguri că nu sunt contestate la pachet cu celelalte pensii speciale care trebuie eliminate pentru că sunt furt.
 
Tot doar de UN VOT ne mai desparte reducerea numărului de parlamentari la 300. Legea este adoptată de Senat şi trebuie să mai dăm UN VOT în  Camera Deputaţilor. Proiectul de lege poate fi consultat aici:https://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2...
 
Dacă există voinţă astăzi, mâine, joi aceste două legi pot fi votate la distanţă şi aşa demonstrăm că ştim să ne respectăm angajamentul faţă de cetăţeni.
 
Avem nevoie de UN VOT, doar un UN VOT ne desparte.
 
Ambele proiecte sunt ale PMP, atât cel privind eliminarea pensiilor speciale, cât şi cel privind reducerea numărului de parlamentari la 300, mai e nevoie însă de voinţă politică şi de UN VOT pentru a fi aplicate.
 
UN VOT pentru a Mişca România!
 
Eugen TOMAC,
Preşedinte PMP”, arată postarea de marţi pe pagina de Facebook a PMP. 
 
Liderul deputaţilor PNL Florin Roman solicită dezbaterea în regim de urgenţă a proiectului PNL care prevede abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, spunând că această iniţiativă legislativă este blocată de PSD. „Solicităm tuturor partidelor să susţină solicitarea PNL şi să dăm un vot în comisia de statut şi în plen pentru proiectul de lege care abrogă capitolul XI”, afirmă Roman.
 
De asemenea, preşedintele USR Dan Barna a anunţat că toţi parlamentarii formaţiunii politice pe care o conduce vor demisiona din funcţie pentru a nu beneficia de pensii speciale. El a precizat că o condiţie pentru participarea la viitoarea guvernare o reprezintă abrogarea prevederilor privind pensiile speciale.
 
„Am decis să ne asumăm că nu doar că nu vom beneficia niciunul dintre noi de pensii speciale din această legislatură, dar în egală măsură este un obiectiv şi o condiţie pentru următoarea guvernare şi pentru următoarea participare a USR-PLUS la guvernare abrogarea prevederilor privind pensiile speciale”, a spus Barna.
 
Şi preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a anunţat că va demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu benefica de pensie specială. Liderul PSD a precizat că Guvernul Orban a ratat în acest an ocazia să emită o ordonanţă de urgenţă pentru eliminarea pensiilor speciale, lucru care ar fi făcut să fie economisite câteva miliarde de lei, banii ce ar fi putut fi folosiţi în lupta cu pandemia de coronavirus sau pentru a pregăti şcolile astfel încât să elevii să poată continua procesul educaţional.
 
În replică, premierul Ludovic Orban comentat, spunând: „O minciună mai gogonată, mai rar mi-a fost dat să aud”. Premierul susţine că parlamentarii beneficiază de pensia specială şi dacă nu duc la îndeplinire mandatul, iar Marcel Ciolacu are deja un mandat întreg, în perioada 2012- 2016.
 
În schimb, Marcel Ciolacu i-a cerut liderului PNL să nu mai mintă în spaţiul public, afirmând că şi la finalul primului mandat a demisionat înainte de finalizarea acestuia.
 
(Articol susţinut de Partidul Mişcarea Populară)
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.