Noul Consiliu Judeţean Dolj a fost constituit, luni, consilierii validaţi de către Tribunalul Dolj şi preşedintele reales depunând jurământul. Echipa de consucere – preşedinte şi vicepreşedinţi – va fi aceeaşi ca în ultimii patru ani, preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, vorbind despre 2020 – 2024 ca ”cel mai performant din istoria instituţiei”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Plenul Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, în formula rezultată în urma alegerilor din 9 iunie 2024, şi-a început oficial activitatea, în urma şedinţei de constituire desfăşurate luni. În cadrul ceremoniei, preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, şi 33 dintre consilierii judeţeni validaţi de Tribunalul Dolj au depus jurământul, în prezenţa prefectului Dan Diaconu şi a secretarului judeţului, Cristian Şovăilă”, a transmis, luni, CJ Dolj, într-un comunicat de presă.

Preşedintele reales Cosmin Vasile a vorbit despre ultimii patru ani.

Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Consilierilor judeţeni care astăzi îşi încheie mandatul le mulţumesc pentru implicare şi pentru munca depusă, deoarece perioada 2020 – 2024 a reprezentat mandatul cel mai performant din istoria instituţiei. Am modernizat sute de kilometri de drumuri, au fost realizate investiţii majore în sănătate, educaţie, digitalizare – investiţii fără precedent. Am implementat peste 50 de proiecte şi nu am ratat nicio sursă de finanţare din fonduri nerambursabile. Am fost singurul consiliu judeţean din ţară care a înfiinţat, în fiecare an, o instituţie de cultură şi ne-am plasat pe primul loc în România atât din punct de vedere al numărului de proiecte, cât şi ca valoare a finanţărilor atrase”, a declarat Cosmin Vasile, citat în comunicatul de presă.

Potrivit acestuia, mandatul precedent al CJ Dolj a însemnat 569 de milioane de euro atrase.

”Toate aceste rezultate se datorează modului de lucru din cadrul Consiliului Judeţean. Am lucrat împreună, am luat cele mai bune decizii împreună, am găsit cele mai bune soluţii împreună, pentru a obţine performanţă. Le mulţumesc şi celor doi vicepreşedinţi pe care i-am avut – domnii Antonie Solomon şi Mihai Neaţu, care vor fi propunerile mele în executivul CJ şi pentru următorii patru ani”, a mai declarat preşedintele reales al CJ Dolj.

Acesta a detaliat proiectele pentru următorii patru ani: ”Începem un mandat cu proiecte noi – unele în implementare, altele cu sursele de finanţare atrase sau în curs de semnare – şi mă bazez pe faptul că, dacă va fi respectat principiul de bază al CJ Dolj, «facem administraţie, nu politică», la sfârşitul lui 2028 vom avea un centru regional de tratare a cancerului şi o secţie de oncopediatrie în Craiova, un spital reabilitat la Dăbuleni, un spital nou, prin fonduri asigurate de Compania Naţională de Investiţii, la Leamna”.

Potrivit acestuia, următorii ani înseamnă, de asemenea, ”sute de kilometri de drumuri modernizate, construirea celei mai mari arene multifuncţionale de sport din România, implementarea celor mai mari investiţii în educaţie, crearea  unei instituţii noi de cultură în fiecare an, înfiinţarea celui mai mare parc industrial din sudul ţării şi, să nu uităm, finalizarea celui mai mare terminal aeroportuar nou construit din România”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.