Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, după ce Comisia Europeană a aprobat o măsură de ajutor de stat pentru sprijinirea unei noi fabrici de anvelope cu zero emisii de CO2, că a susţinut întotdeauna atragerea de investiţii străine directe, care creează noi locuri de muncă. El a menţionat că fabrica pe care compania finlandeză o construieşte la Oradea este cea mai mare investiţie din judeţul Bihor din ultimii 30 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Apreciez că ajutorul de stat de 99,5 milioane euro pentru Nokian Tyres a fost aprobat de Comisia Europeană. Acesta este singurul ajutor de stat individual acordat în ultimii zece ani. Suma va fi un grant direct, iar investiţia totală ridicându-se la 650 milioane euro. Compania finlandeză construieşte la Oradea o fabrică de anvelope, care este cea mai mare investiţie din judeţul Bihor, din ultimii 30 de ani. Fabrica a intrat deja în perioada de teste, iar când va începe să lucreze pe deplin, 90% din producţie va merge la export”, a arătat Nicolae Ciucă, marţi, într-o postare pe Facebook.

El a menţionat că a sprijinit acest proiect când era premier.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Chiar mâine se împlinesc fix doi ani de la întâlnirea pe care am avut-o la Palatul Victoria cu reprezentanţii companiei. Am susţinut întotdeauna atragerea de investiţii străine directe, care creează aici noi locuri de muncă. De exemplu, această fabrică va genera 500 de locuri de muncă directe şi alte mii în mod indirect. De asemenea, investitorul va acorda o atenţie deosebită normelor de protecţie a mediului, aceasta urmând să fie prima fabrică de anvelope din lume care va avea zero emisii de dioxid de carbon”, a adăugat Ciucă.

Comisia Europeană aprobă o măsură de ajutor de stat în valoare de 99,5 milioane EUR notificată de România pentru sprijinirea noii fabrici de anvelope cu zero emisii de CO2 a întreprinderii Nokian Tyres. Fabrica va avea o capacitate de producţie de aproximativ 6 milioane de unităţi pe an. Proiectul va crea circa 500 de locuri de muncă directe, precum şi alte locuri de muncă indirect.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.