Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă că a constatat că Ministerul Muncii trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru unele situaţii apărute în urma adoptării noi legi a pensiilor, lege care a provocat nemulţumirea unor categorii profesionale. ”Am cerut să clarificăm toată această situaţie, am văzut că s-a dat vina pe PNL de parcă noi gestionăm Ministerul Muncii, motiv pentru care cred că e o chestiune simplă de asumare a responsabilităţii”, declară Ciucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Într-adevăr, există această situaţie în care cei cărora nu li se măreşte pensia şi cei care se beneficiază de prevederile legii, dar pe aplicarea actualei formule pensia scade, dar rămân în plată cu pensia actuală în anii următori nu vor beneficia de indexare (...) Am cerut să clarificăm toată această situaţie, am văzut că s-a dat vina pe Partidul Naţional Liberal de parcă noi gestionăm Ministerul Muncii, motiv pentru care cred că e o chestiune simplă de asumare a responsabilităţii, de verificare a acestor probleme şi de clarificare şi rezolvare a acestei situaţii, pentru că sunt probleme inclusiv din punct de vedere legal, de o anumită prevedere a legii care nu trebuie să se aplice retroactiv”, a afirmat, vineri seară, într-o conferinţă de presă, Nicolae Ciucă.
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
El a subliniat că aceia care sunt ”pricepuţi în domeniul legislativ”, de la Ministerul Muncii, trebuie să facă ”propunerea necesară astfel încât să se rezolve această situaţie”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.