Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, a declarat marţi despre turismul de pe litoral că este nevoie ca instituţiile statului român, împreună cu autorităţiel locale, să fie într-un dialog mai bun şi că au discuţii cu autorităţile, să găsească o soluţie pentru construcţiile neautorizate de pe plajă, el precizând că antreprenorii pot închiria o plajă pentru o perioadă de 10 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, a declarat că a vorbit cu antreprenorii şi cu turiştii de pe litoral şi este nevoie ca instituţiile statului român, împreună cu autorităţiel locale, să fie într-un dialog mai bun.

”În momentul ăsta, în Neptun se lărgesc plajele, licitaţiile pentru plaje care sunt în admnistrarea Apelor Române nu au fost încă licitate. Avem autorităţi locale care se ocupă de cum arată plaja, localitatea, au număr mare de turişti dar nu au suficienţi bani pentru serviciile pe care trebuie să le pune la dispoziţie. Sunt încă construcţii neautorizate, pentru că nu pot fi autorizate în acest moment”, a mai spus ministrul.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Aici avem o discuţiile cu autorităţile, să găsim o soluţie pentru construcţiile neautorizate de pe plajă”, a explicat Oprea, arătând că există un termen limitat, pentru închirierea plajei.

Radu Oprea a arătat că au reuşit în discuţiile cu Ministerul mediului să ducă punctul de vedere al antreprenorilor, să ducă o perioadă e închiriere de 10 ani pentru plaje, pentru că un antreprenor va avea tot interesul ca despre plaja lui să se vorbească şi să îi vină turişti.

El a confirmat că pentru licitaţiile de anul viitor, termenul pentru închiriere va fi de 10 ani.

”Astăzi, din câte ştiu de la Ministerul mediului, perioada pentru care se licitează este de 10 ani”, a mai adăugat Oprea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.