Ministerul Dezvoltării a aprobat finanţarea a încă 33 de creşe moderne şi eficiente din punct de vedere energetic, incluse în Programul naţional de construire de creşe, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a anunţat ministrul Cseke Attila. Până în prezent, din fonduri guvernamentale şi europene (prin PNRR), Ministerul Dezvoltării finanţează în proporţie de 100% un total de 184 de creşe, anunţă ministerul într-un comunicat.
Astfel, în Medgidia, Valea Călugărească şi Ghiroda, va fi construită câte o creşă mare (pentru câte 100-110 copii), iar localităţile Oşorhei, Făgăraş, Turda, Bolintin-Vale, Sovata, Bucov şi Măureni vor beneficia de câte o creşă medie (fiecare cu o capacitate de 70 de copii). Totodată, câte o creşă mică (pentru câte 40 de antepreşcolari) va fi finanţată în Pâncota, Nojorid, Oţelu Roşu, Târgovişte, Lieşti, Băleşti, Baia Sprie, sectorul 3 al municipiului Bucureşti, Bălăuşeri, Solovăstru, Târgu-Mureş, Ardud, Şimleu Silvaniei, Hilişeu-Horia, Ogrezeni, Sântămăria-Orlea, Gârcina, Râfov, Nuşfalău, Baia, Dolhasca, Liteni şi Moara.
Ministerul Dezvoltării construieşte creşe moderne şi prietenoase cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parţial din surse regenerabile, a precizat ministrul dezvoltării.
În 2021, Ministerul Dezvoltării a demarat un amplu program pentru construirea de creşe, prin care vor creşte semnificativ locurile din creşele de stat. Creşele vor fi construite după un proiect tip, elaborat de minister, care vine în ajutorul autorităţilor publice locale şi care va diminua timpul necesar construcţiei.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.