Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit joi, la Tel Aviv, cu omologul israelian Yoav Gallant, în cadrul discuţiilor oficialul român făcând referire la situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, pe fondul războiului de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei şi menţionând rolul de furnizor de securitate al României în regiune şi contribuţia ţării noastre la implementarea măsurilor de descurajare şi apărare în regiunea Mării Negre. Ne exprimăm disponibilitatea continuării cooperării bilaterale, inclusiv pe acest palier al înzestrării cu capabilităţi militare moderne ale Armatei Române, în beneficiul ambelor state, a transmis Tîlvăr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Am avut astăzi, la Tel Aviv, o întrevedere cu omologul meu, Yoav Gallant, în marja vizitei oficiale în Israel a prim-ministrului României, Marcel Ciolacu. În cadrul discuţiilor am abordat aspecte privind mediul internaţional de securitate, perspectivele cooperării NATO - Israel, precum şi cooperarea dintre ţările noastre în domeniul tehnico-militar şi al industriei de apărare, cu rezultate concrete în cadrul procesului de modernizare a Armatei României, respectiv înzestrarea cu capabilităţi moderne”, a scris ministrul pe Facebook.

”Ne dorin continuarea dialogului politico-militar, în cadrul formatelor de cooperare bilaterale, inclusiv la nivel de experţi, în vederea discutării proiectelor în derulare şi a identificării unor proiecte viitoare”, a subliniat Tîlvăr.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Potrivit MApN, ministrul Tîlvăr a fost însoţit lde ataşatul militar al României în Statul Israel, colonel Lucian Gurică. Întâlnirea, care este a treia dintre cei doi miniştri ai apărării, a avut loc în marja vizitei în Israel a delegaţiei guvernamentale condusă de Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu.

În cadrul discuţiilor bilaterale, cei doi miniştri au abordat aspecte privind mediul internaţional de securitate, cooperarea bilaterală în domeniul apărării, în domeniul tehnico-militar, precum şi perspectivele cooperării NATO-Israel. Ministrul român al apărării a făcut referire la situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, pe fondul războiului de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, menţionând rolul de furnizor de securitate al României în regiune şi contribuţia ţării noastre la implementarea măsurilor de descurajare şi apărare în regiunea Mării Negre, precizează Ministerul Apărării. Pe palierul relaţiilor bilaterale româno-israeliene, demnitarul român a evidenţiat legăturile tradiţionale dintre cele două popoare.

”În rândul societăţii israeliene există o importantă comunitate cu rădăcini istorice şi legături tradiţionale cu România, comunitate care apreciază şi promovează valorile româneşti, constituind o veritabilă punte de legătură între popoarele noastre," a arătat Angel Tîlvăr.

Ministrul român al apărării a apreciat, de asemenea, nivelul deosebit al cooperării dinte cele două ţări în domeniul tehnico-militar şi al industriei de apărare, cu rezultate concrete în cadrul procesului de modernizare a Armatei României, respectiv înzestrarea cu capabilităţi moderne.

”Ne exprimăm disponibilitatea continuării cooperării bilaterale, inclusiv pe acest palier al înzestrării cu capabilităţi militare moderne ale Armatei Române, în beneficiul ambelor state", a declarat ministrul Tîlvăr.

În final, oficialul român a menţionat disponibilitatea părţii române privind continuarea dialogului politico-militar, în cadrul formatelor de cooperare bilaterale, inclusiv la nivel de experţi, în vederea discutării proiectelor în derulare şi a identificării unor proiecte viitoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.