Vicepreşedintele PSD Mihai Tudose, primul pe lista comună a PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare, a comentat, joi seară, situaţia generată de scandalul electoral din Sectorul 1, apreciind că de patru ani acolo sontinuă scandalul. Clotilde Armand, care acum patru ani afirma că este greu să se renumere voturile – după ce a câştigat alegerile - acum insistă că renumărarea este foarte uşoară. ”Nu cred că îi e frică că pierde Primăria, îi e frică de ce găseşte cel care vine după”, a declarat Mihai Tudose. El crede că trebuie găsită o altă soluţie pentru procesul electoral, astfel încât să nu mai existe zile întregi de plimbat sacii cu voturi prin oraşe şi de stat la cozi interminabile pentru finalizarea procesului electoral.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihai Tudose a comentat, joi seară, la Antena 3, scandalul legat de rezultatul alegerilor din sectoarele 1 şi 2 ale Capitalei.

”Această situaţie este exclusiv responsabilitatea şi în competenţa AEP. Nimeni nu poate interveni, nu există instanţă peste acest lucru, care să poată lua o altă decizie. Se fac contestaţii la Biroul Municipal, la Biroul Central Electoral, aceştia decid. Punct”, a afirmat Tudose.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Acesta a precizat că este imposibilă orice ingerinţă din partea altor autorităţi sau persoane.

”Orice altă ingerinţă din partea politicului, administraţiei, Guvernului - că am auzit că e de vină Ciolacu şi cu Ciucă...Nu am înţeles ce a făcut Ciolacu şi cu Ciucă de nu au numărat unii voturile ca lumea în secţia de vot. Până la urmă hilar este că toţi reprezentanţii partidului lor au semnat un proces verbal şi acum aceeaşi reprezentanţi nu mai recunosc hârtia pe care au semnat-o”, a mai declarat vicepreşedintele PSD.

Acesta apreciază că ”la Sectorul 1 ştiu că circul continuă de 4 ani”.

”Acum 4 ani, doamna actual primar spunea că este imposibil să numere fiindcă este foarte greu şi nu se poate. Ok, acum e foarte simplu să le numere. Haideţi, dom'le. Eu nu cred că îi e frică că pierde Primăria, îi e frică de ce găseşte cel care vine după. Asta e teama mare”, a mai afirmat liderulm social-democrat.

Mihai Tusose s-a referit şi la organizarea alegerilor: ”Trebuie făcut ceva cu aceste situaţii de Ev Mediu, cu saci, cu stat, cu plimbat 4 zile, trebuie o altă structură piramidală pentru ca lucruile să se întâmple mai repede cu aceste voturi, să nu mai stea toţi la un singur ghişeu, practic. Poate trebuie reglementată şi găsită o altă procedură”.

Scandalul voturilor din sectoarele 1 şi 2 ale Capitalei continuă, reprezentanţii USR care, potrivit rezultatelor provizorii, au pierdut alegerile reclamând numeroase fraude şi depunând diferite solicitări şi contestaţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.