Senatorul USR Marius Bodea cere formarea unei comisii de anchetă a Consiliului Local care să verifice toate achiziţiile Primăriei ieşene din ultimii ani, dar şi studiile de fezabilitate abandonate la diverse lucrări în oraş după ce s-au achitat sute de mii de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Marius Bodea a scris luni pe Facebook că edilul Mihai Chirica minte firmele private şi pune oraşul într-o situaţie ”penibilă”, el dând ca exemplu faptul că lucrările la pasajul Alexandru cel Bun din oraş au fost atribuite prin licitaţie încă de anul trecut, dar primarul amână semnarea contractului.
”Podul este într-o avansată stare de degradare şi se poate prăbuşi. Chiar şi Mihai Chirica a fost de acord că pasajul are nevoie de reparaţii capitale şi a promis, în campania electorală din 2020, că este una dintre priorităţile sale. Bineînţeles, a minţit. Licitaţia pentru desemnarea unui constructor a fost pregătită abia în 2022 şi atribuită în 2023. Teoretic, lucrările puteau începe. Mihai Chirica fuge acum de constructor, la propriu, şi amână semnarea contractului”, a afirmat senatorul Marius Bodea.
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
Parlamentarul USR solicită formarea unei comisii de anchetă a Consiliului Local Iaşi care să verifice ”toate achiziţiile întârziate ale municipalităţii, toate studiile de fezabilitate actualizate la nesfârşit sau abandonate după ce s-au plătit sute de mii de euro”.
”Cer tuturor partidelor să accepte această comisie. Să verificăm totul din ultimii 10 ani, de la notele de fundamentare a achiziţiilor de lucrări sau prestări servicii, unde se invocă urgenţele, care este starea tehnică invocată a infrastructurii, care sunt sursele de finanţare. Să fie transparent ce sume au plătit ieşenii pentru reactualizări de studii care nu au fost implementate la timp, din cauza acestui propagandist ieftin, apoi să găsim calea legală să-l punem să plătească din buzunar”, a precizat senatorul Marius Bodea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.