Premierul Marcel Ciolacu a mers, joi, să vadă stadiului lucrărilor la obiectivul de investiţii „Magistrala de metrou M6”, împreună cu ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, el afirmând că are o singură obligaţie din funcţia de premier, să asigure finanţarea pentru această investiţie, precizând cătoate ţările mari, Spania, Italia, Germania, Portugalia, au dezvoltat infrastructura având deficite mai mari, pe o perioadă limitată de timp şi acest lucru a fost negociat cu preşedinta Comisiei Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Este evident că calea cea mai sigură pentru dezvoltarea economiei şi pentru a schimba odată pentru totdeauan traficul din Capitală nu poate să fie decât investiţiile, respective metroul. Indiferent câte măsuri am lua, câte poduri, pasarele, restricţi ide circulaţie am facem soluţia nu poate să fie cât metroul. Această legătură între Gara de Nord, până la Aeroportul Otopeni, implicit şi Băneasa, până la zona comercială din Băneasa, e împărţită în două loturi. Stadiul lucrărilor în acest moment, pe acest lot, este de aproximativ 14%, eu consider că am o singură obligaţie din funcţia de premier, să asigur finanţarea pentru această investiţie”, a spus premierul, care a mers să vadă stadiul lucrărilor în zonă.

Prim-ministrul a precizat că ştie breaking news-urile cu deficite dar vor asigura în continuare, ca şi prioritate, toate investiţiile în toată infrastructura mare, şi vor negocia, pe urmă, la Bruxelles.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

”Toate ţările mari, Spania, Italia, Germania, Portugalia, au dezvoltat infrastructura având deficite mai mari, pe o perioadă limitată de timp. Acest lucru l-am discutat şi negociat şi cu preşedinta Comisiei Europene”, a explicat Ciolacu. Premierul a mai anunţat o discuţie şi cu ministrul de Interne şi cu primarul Capitalei, pentru că nu o să fie ca pe Valea Oltului, dar se va crea un discomfort în trafic.

Marcel Ciolacu a precizat că doreşte să găsească celele mai bune soluţii în cee ace priveşte restricţionările din trafic, mai ales că pe 9 septembrie începe şcoala.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost întrebat când se va circula cu metroul până la Otopeni.

”De la Gara de Nord până la Opopeni până în 2028. Ăsta e termenul maxim. Dar astăzi pe progresul pe prima secţiune, suntem undeva la 14%, din ce mi-au spus constructorii. Sigur, pe zona de tunele, că vor veni şi cu partea de arhitectură şi toate lucrurile care urmează”, a completat Grindeanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.