Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat sâmbătă, despre o demisie din fruntea PSD, în cazul unui eşec la prezidenţiale, că propune ca toţi cei care nu intră în turul doi, de la celelalte partide, să îşi dea demisia şi pe urmă va răspunde şi el la întrebare. „Nu am văzut nici pe Simion, nici pe domnul Ciucă nici pe niciun alt lider al unui partid să plece din funcţie. Cu adevărat, domnul Drulă, la 8% era greu să mai rezişti”, a replicat liderul PSD. Despre competiţia dintre Mihai Tudose şi Sorin Grindeanu, pentru şefia PSD, Ciolacu a spus: ”Ştiţi câţi preşedinţi de partid au vrut să îşi lase moştenitori? Toţi! Ştiţi la câţi le-a ieşit? La niciunul!”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Marcel Ciolacu a fost întrebat după Congresul PSD dacă îşi dă demisia din fruntea partidului, în cazul pierderii alegerilor prezidenţiale. 

„Hai să ne gândim ce s-a întâmplat la cele patru rânduri de alegeri de când sunt preşedintele partidului Social Democrat. De fiecare dată, înainte de alegeri, dvs. aţi venit şi m-aţi întrebat pe mine, Marcel Ciolacu, ce se întâmplă dacă PSD-ul pierde alegerile generale. Le-am câştigat. Nu am văzut de la celelalte partide să-şi fi dat vreunul demisia sau să-l fi întrebat. Pe urmă am avut alegeri locale. Iar le-am câştigat. Am depăşit şi acel moment. Între timp, am avut alegeri iarăşi locale, iar le-am câştigat. Nu am văzut nici pe Simion, nici pe domnul Ciucă nici pe niciun alt lider al unui partid să plece din funcţie. Cu adevărat, domnul Drulă, la 8% era greu să mai rezişti”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Ciolacu a comentat şi afirmaţia pe care a făcut-o către colegii săi de partid, Mihai Tudose şi Sorin Grindeanu, să îl trimită la Cotroceni dacă vor să scape de el. ”Să înţelegem că suntem prieteni şi colegi şi avem şi capacitatea de a glumi, de a ne transmite lucruri şi în public, fără să ne fie jenă. Nu suntem duşmani, nu suntem supăraţi”, a spus Marcel Ciolacu.

Despre competiţia dintre Mihai Tudose şi Sorin Grindeanu, pentru şefia PSD, Ciolacu a spus: ”Ştiţi câţi preşedinţi de partid au vrut să îşi lase moştenitori? Toţi! Ştiţi la câţi le-a ieşit? La niciunul!”.

Ciolacu a fost întrebat şi despre afirmaţia pe care a făcut-o la Congres, conform căreia puterea trebuie împărţită şi dacă ia în calcul, în cazul în care PSD câştigă şi alegerile prezidenţiale şi pe cele parlamentare, să nu numească un premier de la PSD.

”Cred că decizia va fi luată în acel moment, dar îmi menţin părerea, puterea trebuie împărţită. Este un principiu fundamental, mai ales pentru perioada în care trece în acest moment România şi contextul geopolitic actual”, a mai spus Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.