Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat că, dacă va fi aleasă preşedintele României, îl va propune pe Ilie Bolojan ca premier. ”Cred că în funcţia de prim-ministru ar trebui să fie un om capabil, cu multă experienţă în administraţie. Şi nu cunosc pe altcineva care să aibă mai multă experienţă în administraţie decât domnul Bolojan”, a argumentat ea. Nicolae Ciucă, liderul PNL, a afirmat că Elena Lasconi, preşedintele USR, a găsit o ”ancoră” pentru a se apropia de PNL prin anunţul său privind numirea lui Ilie Bolojan în funcţia de premier, în cazul în care va ajuge preşedintele României. Ciucă mai consideră că Lasconi este acum pe val, fiind un ”new entry” în politica românească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Nicolae Ciucă, după ce Elena Lasconi a afirmat că l-ar propune pe Ilie Bolojan ca premier: Este un semn că doamna Lasconi a găsit o ancoră prin care să se apropie de PNL

Elena Lasconi a declarat, miercuri seară, la Digi 24, că este dispusă la un dialog ”cu forţele de dreapta, inclusiv PNL, pentru binele României”.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

”Pentru că suntem foarte rău şi cred că în 2025 o să zicem: bine ai venit, 2008 sau 2007. Nici nu ştiu dacă îşi doreşte cineva foarte tare să guverneze anul viitor (…) va fi un an foarte complicat”, a spus ea.

Ea a adăugat că, printr-o astfel de înţelegere, formaţiunile ar guverna împreună.

Întrebată dacă PNL ar primi promisiunea să dea premierul, Lasconi a răspuns: ”Păi nu merge aşa, pentru că propunerea o să vină de la mine”.

Întrebată care va fi propunerea sa, Elena Lasconi a continuat: ”Avem mai multe variante şi şi în USR există mulţi oameni competenţi, dar voi fi preşedintele care va lua decizii care să fie bune pentru România şi pentru dezvoltarea României. Omul pe care îl apreciez enorm şi de la care am şi învăţat multe este domnul Bolojan (Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, PNL – n.r.) şi eu cred că în funcţia de prim-ministru ar trebui să fie un om capabil, cu multă experienţă în administraţie. Şi nu cunosc pe altcineva care să aibă mai multă experienţă în administraţie decât domnul Bolojan. Eu, şi dacă domnul Bolojan nu ar fi în niciun partid, tot pe el l-aş fi propus”.

Ea a subliniat că apreciază profesionalismul lui Ilie Bolojan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.